PREPOTENTNI KRETENI

Med oživljanjem dojenčka mu je kazal sredinec

Objavljeno 27. marec 2017 13.43 | Posodobljeno 27. marec 2017 13.43 | Piše: S. N.

Avtor zapisa ne more verjeti, da so lahko nekateri tako arogantni in brezbrižni.

LAŠKO – Nedeljsko popoldne se je za udeležence v prometni nesreči, v kateri je umrl petmesečni dojenček, spremenilo v pravo nočno moroimage. Te nesreče pa si za vedno ne bodo zapomnili le oni, temveč tudi tisti, ki so bili na kraju dogodka in so ponesrečencem prihiteli na pomoč.

Zapis, ki smo ga zasledili na družbenem omrežju in ubesedi minute reševanj po krvavem trku dveh vozil, je grozljiv.

Naključni mimoidoči je napisal, da je, ko je sredi ceste zagledal prevrnjeno vozilo, takoj pomislil, da je vsega skupaj že konec, da verjetno pospravljajo cesto. A ni bilo tako. »Zaslišal sem klic na pomoč in takoj za tem, da otrok umira. V trenutku sem želel razmišljati s trezno glavo, čeprav mi je po glavi hodilo tisoč misli.« Fant in dekle sta nemudoma priskočila na pomoč poškodovanim in skušala pomagati nebogljenemu otroku.

Upal, da bo voznik passata pomagal, a ni ...

Med reševanjem je avtor zapisa opazil, da je nasproti pripeljal avtobus in da je iz njega stopil voznik. Takrat je pomislil, da bo on kot poklicni voznik zagotovo vedel, kaj storiti.

»Začel je umikati razbitine s cestišča, kar mi ni bilo čisto jasno, saj sredi ceste oživljajo dojenčka. A najbrž je želel narediti prosto pot za rešilca. Ko je odvrgel še zadnji kos, se je vrnil v avtobus in brezbrižno odpeljal mimo nas in za las zgrešil nogo moje punce, ki je s sestro še vedno oživljala otroka.« Za tem avtobusom je pripeljal še en avtobus, zato so promet želeli ustaviti, da ne bi prišlo še do enega trčenja.

»Ko smo hoteli ustaviti voznika v passatu, češ da pomagamo in da je sredi ceste dojenček, nam je pokazal sredinec, se namrščil in arogantno odpeljal.«

Očitno je imel voznik passata pomembnejše opravke kot je pomagati rešiti življenje dojenčku ...

Več o tragični nesreči in dogajanu boste lahko prebrali jutri v tiskani izdaji Slovenskih novic.

 

Deli s prijatelji