KRUTO

Mati samohranilka prodaja ledvico, da bi se rešila dolgov

Objavljeno 27. februar 2013 09.50 | Posodobljeno 27. februar 2013 09.50 | Piše: D. P.

Delodajalca se je lotila s tožbo, a ji je zmanjkalo denarja za odvetnika, zato se je tudi za zasluženo obrisala pod nosom.

Med zelo iskanimi organi so ledvice.

Niso redki, ki jih je gospodarsko stanje prisilo v prodajo lastnih organov, na trgu v Srbiji se za ledvico dobi med 30.000 in 100.000 evri.

Dovolj dolgov

»Zavedam se, da je to kaznivo dejanje. A v tem trenutku je to edini način, da poravnam vse dolgove, v katere sem zapadla,« pravi M. Đ. iz Beograda, ki je za Pressonline razkrila, zakaj se je odločila za prodajo tega vitalnega organa. Pravi, da je za njene dolgove v največji meri kriva država. »Dovolj imam teh dolgov, ker mi iz dneva v dan predstavljajo veliko psihično obremenitev,« poudarja mati dveh otrok.

Mizerni zaslužek

Kako se bo lotila prodaje, še ne ve. »Za družino je bistveno, da prinašam denar.« Ob tem potarna, da zavoljo svoje starosti – 39 let – velja za težje zaposljivo. Priložnostno se je preizkusila v gostinstvu, a je dobila tako malo, da s tem ni mogla preživeti.

Pred leti se je lotila lastnega posla, ki pa se ni izšel, kot je želela. Vmes so se pojavile grožnje, dolgovi so narasli, prodala je materino stanovanje, se ločila, danes pa z dvema otrokoma stanuje v podnajemniškem stanovanju.

Rešitev v samomoru?

Vmes si je spet našla delo, a so plače zamujale. Delodajalca se je lotila s tožbo, a ji je zmanjkalo denarja za odvetnika, zato se je tudi za zasluženo obrisala pod nosom. Dolgovi so se kopičili, začasno je krizo rešila s kreditom. Zatem se je samozaposlila v računovodskem servisu, posel pa se ni razvil ... Razmišljala je celo o samomoru.

Ravno zato pa je prišla na idejo, da proda svojo ledvico ...

Deli s prijatelji