NADLEGOVALEC NAJSTNIC

Loverboya ne spravijo v Slovenijo

Objavljeno 24. december 2017 17.54 | Posodobljeno 24. december 2017 17.54 | Piše: Boštjan Celec

Nizozemske tožilce smo zaprosili, naj nam najdejo nadlegovalca najstnic. Odgovor je nenavaden: Pri nas taka storitev ni mogoča.

Trdil je, da ga mlada dekleta mikajo le zato, ker je odprte narave.

LJUBLJANA – Nizozemec slovenskih korenin Stanko Rudolf Catharina Hudales se še vedno počuti najvarnejšega v eni od držav Beneluksa. Ker pa tako imenovanega Loverboya nikakor ne morejo spraviti na zatožno klop ljubljanske sodnije, so ubrali taktiko mednarodne pravne pomoči, nizozemske tožilce so namreč zaprosili, naj mu vročijo vabilo na predobravnavni narok. Toda iz Nizozemske je v Slovenijo prispel odgovor, da pri njih »taka storitev ni mogoča«!

Nov predlog se glasi pripor

Pravi preplah med ljubljanskimi gimnazijkami je leta 2011 povzročil tedaj 28-letni Hudales, saj naj bi kar nekaj mesecev prežal za mladoletnicami, menda jih je omrežil kar okrog 25, z nekaterimi je imel odnose, novačil jih je za prostitucijo in eno od 17-letnic za nekaj časa celo odpeljal na Nizozemsko. Še za večji preplah med starši pa je poskrbel zapis na spletu: »Hej, jaz sem punca iz oblikovne in sem bila žrtev trgovine z belim blagom. Temu človeku, ki preprodaja punce, je ime Stan R. C. Hudales.«

38.000 evrov odškodnine od Loverboya zahteva ena od oškodovak.

Po preiskavi je sicer od osupljivih govoric, ki so Loverboyu očitale kazniva dejanja več spolnih napadov na osebe, mlajše od 15 let, in trgovine z ljudmi, ostalo bolj malo. Od leta 2015 je obtožen (le) zaradi dveh kaznivih dejanj prikazovanja, posesti in posredovanja pornografskega gradiva. Med občevanjem z dvema mladoletnicama, Špelo in Evo, naj bi namreč vse skupaj tudi posnel oziroma ovekovečil.


Toda tudi za tako kaznivo dejanje je zagrožena kazen do petih let zapora, zato poskuša Hudalesa tožilka Zvonka Knavs na vsak način spraviti na zatožno klop okrožnega sodišča. Pa ne le ona, ker se vse skupaj tako dolgo vleče, je tudi predsednik sodišča Marjan Pogačnik primer razglasil za prednostnega, zato mu bo morala razpravljajoča sodnica Metka Bergant-Debevec poslati poročilo, zakaj primera ne bo zaključila do konca letošnjega leta.

Pomaga lahko le tiralica

Razlog pa je precej preprost; Loverboy se požvižga na njena vabila na predobravnavni narok, zadnji poskus vročitve prek nizozemskih tožilcev pa je torej propadel, ker ti v opisu svojih nalog nimajo take ponudbe. Kako torej suhljatega moškega s štrlečimi ušesi spraviti v domovino njegovega deda, kjer mu preti zaporna kazen? Ker je tožilka Knavsova slutila, da ga v ljubljansko sodno palačo znova ne bo, je v spis že prejšnji teden vložila predlog za odreditev pripora. Ta ukrep se namreč po zakonodaji sme odrediti, če se oseba, ki naj bi storila kaznivo dejanje, »skriva, če ni mogoče ugotoviti njene istovetnosti ali če so druge okoliščine, ki kažejo na nevarnost, da bi pobegnila«.

O njenem predlogu bo zdaj odločal zunajobravnavni senat okrožnega sodišča, in če mu bo ugodil, bo odprta vsaj pot do razpisa mednarodne tiralice proti Hudalesu. Ponovni poskus izpeljave predobravnavnega naroka bo 28. februarja. Da bi počel kar koli grešnega, pa je Loverboy po izbruhu afere zavrnil že v pogovoru z novinarji. Ni sicer skrival, da ga mikajo mlada dekleta, a baje le zato, ker je odprte narave in se rad druži z dijaki. 

Deli s prijatelji