MALOMARNOST

Lestev s tovornjaka je zadela kolesarja

Objavljeno 17. julij 2014 22.30 | Posodobljeno 17. julij 2014 22.30 | Piše: V. A.

Zaradi nesreče iz malomarnosti ovadba zoper 60-letnega voznika.

Nesreča v Tepanju. Foto: PGD Slovenske Konjice

NOVA GORICA – Včeraj ob 9.22 sta v Novi Gorici trčila motorist in osebno vozilo. V nesreči se je ranil motorist, ki so ga oskrbeli gasilci JZGRD Nova Gorica in reševalci ZD Nova Gorica.

Na regionalni cesti v Gorenjem Gradišču se je v torek okoli 20. ure zgodila nevsakdanja prometna nesreča. Ugotovili so, da je 60-letnik vozil tovorno vozilo iz Šentjerneja proti Novemu mestu. V Gorenjem Gradišču je s strehe tovornega vozila zdrsnila aluminijasta lestev in zadela kolesarja, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. V bolnišnici so mu oskrbeli huje ranjeno roko. Zoper 60-letnega voznika sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Na cesti Tolmin–Nova Gorica v bližini Ajbe v občini Kanal ob Soči je ob 18.29 osebni avto zapeljal s ceste in obstal okoli 15 metrov pod cestiščem. Posredovali so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so odklopili akumulator na vozilu in preprečili iztekanje motornih tekočin. Lažje ranjena voznica je sama poiskala zdravstveno pomoč.

Na cesti Kranj–Šenčur v Hrastjah so ob 17.22 gasilci JZ GRS Kranj posredovali po prometni nesreči motocikla in osebnega vozila. Nesrečo je z nepravilnim prehitevanjem avta povzročil 62-letni motorist. Gasilci so sanirali razlite tekočine in pomagali pri nalaganju motorja na vlečno vozilo, reševalci pa so 62-letnika odpeljali v ljubljanski klinični center.

Na avtocesti 500 metrov od počivališča Tepanje v smeri Maribora se je ob 9.35 zgodila prometna nesreča, ki jo je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil 35-letni državljan Romunije. S tovornim vozilom je trčil v osebni avto, s katerim je 48-letna voznica zaradi okvare ustavila ob desnem robu avtoceste. V prometni nesreči se je voznica osebnega avta lažje ranila. Zaradi obravnave prometne nesreče so bili daljši zastoji v prometu na tem delu avtoceste. Tujcu so zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izrekli globo 300 evrov in 3 kazenske točke. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, počistili razlite motorne tekočine in pomagali preostalim službam. Sodelovali so še gasilci PGE Celje in PGD Slovenska Bistrica.

Na avtocesti v smeri Slovenska Bistrica proti počivališču Polskava je ob 7.32 tovorno vozilo zapeljalo s cestišča ter se prevrnilo. Reševalci so ranjenega voznika prepeljali v UKC Maribor. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili voznika ter pomagali reševalcem. Preprečili so nadaljnje iztekanje nevarnih snovi in odklopili akumulator.

Zaradi hujših prometnih prekrškov so 12 voznikom zasegli vozilo. 

 

Deli s prijatelji