VLOMILCA

Kukavica in Munjiza za 38 mobilcev v zapor

Objavljeno 08. november 2015 10.37 | Posodobljeno 08. november 2015 10.39 | Piše: Tanja Jakše Gazvoda

Vsakemu 14 mesecev zapora, plačati morata tudi škodo in stroške postopka.

Vsak bo moral v zapor za 14 mesecev, prav tako bo moral vsak v treh mesecih nakazati 1500 evrov denarne kazni. Foto: Tanja Jakše Gazvoda

NOVO MESTO – Sila nejevoljna sta 31-letni Sandi Kukavica in leto starejši Goran Munjiza iz Prijedora zapustila novomeško sodišče. Če sta že mislila, da jo bosta odnesla s pogojno kaznijo, stroške bi pa že enkrat povrnila, če sploh kdaj, sta tokrat spoznala, da se z našim pravosodjem ne gre šaliti. Prva ponudba tožilstva je bila namreč ugodna: nakazati bi morala depozit, s katerim bi poplačala škodo in stroške, nastale s sojenjem, pa bi dobila zgolj pogojno. A ker v nekaj dneh nista mogla zbrati 6000 evrov, se je uresničilo, kar je napovedal sodnik Boris Kodrič: poslal ju je za zapahe.

Vsak bo moral v zapor za 14 mesecev, prav tako bo moral vsak v treh mesecih nakazati 1500 evrov denarne kazni, pa zavarovalnici nakazati premoženjskopravni zahtevek, bremenijo ju tudi stroški kazenskega postopka.

Ukradla 38 mobilnih telefonov in dva avtoradia

Kukavica in Munjiza sta očitke iz obtožbe na predobravnavnem naroku priznala in se za dejanje opravičila. V noči na 27. marec letos sta namreč s silo odprla vhodna vrata trgovine Farmel v Novem mestu ter ukradla 38 mobilnih telefonov in dva avtoradia, škode je bilo za približno 15.000 evrov. Takoj po vlomu je bila sprožena obširna iskalna akcija, saj so bile znane nekatere podrobnosti o črnem passatu, ki je bil tiste noči pri trgovini, o tem pa so bile obveščene vse policijske enote na širšem območju. Okoli osme ure zjutraj se je tak avto pripeljal na mejni prehod Obrežje. Policisti so pri prednjem žarometu pod pokrovom motorja našli vrečko s štirimi mobilnimi telefoni. Avto je vozil Kukavica, ob njem pa je sedel Munjiza.

Ker sta obtožena zadnji mesec dobro sodelovala s tožilstvom in policijo, so policisti dan pred predobravnavnim narokom zasegli še preostale telefone. Višji državni tožilec Srečko Hočevar je sprva zanju predlagal pogojni kazni, seveda pod pogojem, da bi plačala sodni depozit za poplačilo vseh stroškov, ki sta jih povzročila s svojim početjem. Ker denarja ni bilo, so se grožnje z zaporom uresničile. Kljub temu se plačilu stroškov ne bosta mogla izogniti. 

Deli s prijatelji