IGRALNICA

Krupje (24) prirejal karte, igralnico oškodoval za 244 tisočakov

Objavljeno 29. julij 2011 16.33 | Posodobljeno 29. julij 2011 16.33 | Piše: A. L.

Stari krupje (72) mlajšega naučil goljufati, a so ju kaj hitro razkrinkali

S pokrom do denarja
PORTOROŽ, LIPICA – Konec junija letos je uprava družbe igralnice v Portorožu koprskim kriminalistom podala kazensko ovadbo zoper njihovega uslužbenca, 24-letnega državljana Slovenije in Italije s prebivališčem na območju Sežane, in 72-letnega državljana Slovenije s prebivališčem na območju Pirana. Osumili so ju dveh goljufij pri igranju iger na srečo v igralnici v Lipici, v katerih sta si pridobila protipravno korist v višini 244.662 evrov.

Krupje priredil igro

Iz prijave izhaja, da naj bi 24-letni osumljenec v vlogi krupjeja pri igri s kartami draw poker v lipiški igralnici 14. junija 2011 nameščal karte 72-letniku tako, da je ta tisti dan priigral zmagovalni dobitek 243.646 evrov. Prav tako naj bi osumljena na enak način izvedla goljufijo še 28. junija letos in tako omogočila starejšemu osumljencu, da je priigral dobitek v višini 1016 evrov.

Najprej so prikrito preiskovali

Na podlagi prejete prijave, pridobljenih videoposnetkov nadzornih kamer v igralnici ter zbiranja obvestil je bilo ugotovljeno, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum storitve kaznivega dejanja goljufije v združbi dveh oseb. Zaradi dokazovanja storitve kaznivega dejanja obema osumljenima so koprski kriminalisti na podlagi dovoljenj Okrožnega državnega tožilstva in Okrožnega sodišča iz Kopra zoper oba pričeli izvajati prikrite preiskovalne ukrepe. Nadzor je potrdil utemeljene razloge za sum, da sta se v preteklosti dogovorila za izvajanje tovrstnih goljufij. Zanimiva pa je tudi ugotovitev, da je 72-letni osumljenec, ki je upokojeni krupje, naučil 24-letnega osumljenca, kako nameščati karte,  da igralec dobi zmagovalno kombinacijo kart.

Dobitek s kraljevsko enobarvno lestvico

24-letnik je v vlogi krupjeja na naučeni način 14. junija letos res namestil zmagovalno kombinacijo kart 72-letniku, ki je igral igro draw poker, in mu tako omogočil dobitek kraljeve enobarvne lestvice, s čimer si je zagotovil izplačilo najvišjega možnega zneska dobitka pri tej igri (to je navedenih 243.646 evrov). Igralnica je na dan dobitka, v skladu z internimi pravili, 72-letnemu osumljencu isti dan izplačala gotovino v znesku 50.000 evrov. Preostali znesek do višine 243.646 evrov pa bi igralnica izplačevala osumljenemu še enkrat mesečno v zneskih po 50.000 evrov do popolnega izplačila dobitka.

Odklonili izplačilo 50 tisoč evrov

Osumljena sta dejanje ponovila še 28. junija letos, ko je krupje ponovno namestil osumljenemu igralcu zmagovalno kombinacijo kart štirih asov oziroma poker asov. Na ta način si je igralec pridobil pravico do izplačila dobitka v višini 1.016 evrov. 14. julija letos je 72-letni osumljenec prišel v prostore igralnice v Lipici, da bi mu izplačali naslednji obrok priigranega dobitka, v znesku 50.000 evrov, kar pa so odgovorni v družbi odklonili.

Policisti imajo materialne dokaze o vpletenosti obeh

Koprski kriminalisti so 26. julija letos na podlagi pridobljenih materialnih in drugih dokazov izvedli prijetje obeh osumljenih, hišne preiskave na naslovih bivanja ter zaslišanja obeh osumljencev. Med hišno preiskavo so bili pridobljeni dodatni materialni dokazi, ki dokazujejo vpletenost obeh v dogovor za izvrševanja kaznivih dejanj goljufije na škodo igralnice. Naslednji dan so oba s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja goljufije privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča iz Kopra na zaslišanje, po njem pa sta bila izpuščena na prostost.

Za storitev kaznivega dejanja goljufije je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let.
Deli s prijatelji