NA SLEDI

Kriminalisti v akciji po ropu zlatarne

Objavljeno 09. avgust 2011 13.30 | Posodobljeno 09. avgust 2011 13.30 | Piše: K. K., P. P.
Ključne besede: rop zlatarna

Oglejte si, kaj so počeli kriminalisti v zlatarni, ki je bila tarča roparjev

Kriminalista, policista in lastnik zlatarne po ropu

LJUBLJANA – Na delu smo ujeli kriminaliste, ki so po poskusu ropa pregledovali sledi v zlatarni na Dunajski cesti v prestolnici.

Medtem ko preiskujejo, se uradno ve le malo

Uradni policijski podatki so sicer skopi. Sebastjan Juhant je pojasnil le, da je bil okoli 8.40 ure Operativno-komunikacijski center PU Ljubljana obveščen o kaznivem dejanju poskusa ropa v poslovnem prostoru na Dunajski cesti v Ljubljani. Po doslej zbranih prvih obvestilih je znano, da sta takrat v poslovni prostor na Dunajski cesti vstopila neznana storilca. Eden izmed njiju je preskočil prodajni pult, zaradi česar je zaposleni sprožil enega izmed zaščitnih elementov v poslovnem prostoru, tako imenovano dimno zaveso. Po tem sta storilca zbežala iz poslovnega prostora v neznano smer. Ob dejanju nista ničesar odtujila, prav tako ni bil po do sedaj znanih podatkih nihče poškodovan.

Kako poteka preiskava na terenu

V tem trenutku potekajo intenzivno zbiranje obvestil in postopki za razjasnitev okoliščin dejanja, pravi Juhant. Policisti v ožji in širši okolici izvajajo prve nujne ukrepe za izsleditev in prijetje storilcev. Mi smo jim bili za petami, ko so zbirali podatke v zlatarni.

Takole pregledujejo prizorišče ropaKriminalisti na deluJemanje odtisov in pregled prostora

Deli s prijatelji