PRIJETA

Kradla iz jadrnic, vlamljala v kleti

Objavljeno 26. februar 2013 14.42 | Posodobljeno 26. februar 2013 14.42 | Piše: A. L.

Dejanj sta osumljena 35- in 38-letnik.

PIRAN – Policisti Policijske postaje Piran so s preiskavo kaznivih dejanj tatvin in velikih tatvin iz novembra 2012 zbrali dovolj dokazov, da so 6. februarja letos prijeli in pridržali dva osumljenca, in sicer z območja Pirana in iz okolice Kopra. Gre za 35- in 38-letnega povratnika tovrstnih kaznivih dejanj in odvisnika od prepovedanih drog. Starejši je zaradi več kot 40 kazenskih ovadb že prestajal nekajletno zaporno kazen.

Izsledili Bosanca in Slovenca

Oba utemeljeno sumijo vloma v jadrnico v portoroški marini in v stanovanjsko hišo v Portorožu. Preiskava pa se je usmerila tudi k prikrivalcem – odkupovalcem ukradenih predmetov. Z zbiranjem obvestil so policisti prišli na sled 28-letnemu državljanu BiH in 36-letnemu državljanu Slovenije z območja Izole, ki pa v preteklosti zaradi kaznivih dejanj še nista bila obravnavana. V sodelovanju s policisti obalnih policijskih postaj in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so piranski policisti v nadaljevanju opravili skupaj šest hišnih preiskav na območju Pirana, Izole in  Kopra. Pri tem so odkrili in zasegli ne le predmete ukradene med vlomi, kot so jadralske jakne, prenosni računalniki, kamere in fotoaparati, temveč tudi več ukradenih koles in drugega električnega orodja, ki je bilo ukradeno iz kleti hiš na območju občine Piran v letu 2013. Tudi za temi kaznivimi dejanji stoji prej omenjeni 35-letni Pirančan. Materialna škoda preiskanih kaznivih dejanj je znašala več kot deset tisoč evrov.

Štiri velike tatvine

O zbranih ugotovitvah in dokazih so policisti obvestili Okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki za osumljenca ni predlagalo pripora, zato sta bila oba po končanem 48-urnem pridržanju izpuščena. Ob koncu  preiskave so oškodovance z Obale, iz Ljubljane, Maribora in Nemčije obvestili,  naj prevzamejo svoje ukradene stvari. Policisti so preiskavo uspešno zaključili s kazenskimi ovadbami za utemeljen sum storitve štirih kaznivih dejanj velikih tatvin, dveh tatvin in ter treh kaznivih dejanj prikrivanja, ki jih bodo podali na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Kopru.

Deli s prijatelji