PRIDRŽANJE

Kradel pred pokopališči, šolami in vrtci

Objavljeno 12. december 2015 08.00 | Posodobljeno 12. december 2015 08.00 | Piše: T. L.

Osumljenec je izkoristil nepazljivost voznikov, ki so pripeljali otroke v šole ali vrtce.

Ne, avto ni bil zaklenjen ...

MARIBOR – Policisti Policijske postaje Rače so v torek odvzeli prostost 45-letnemu moškemu iz okolice Maribora in mu odredili pridržanje. Utemeljeno ga sumijo, da je v letošnjem letu izvršil več tatvin in vlomnih tatvin iz osebnih avtomobilov pred pokopališči na Dobravi v Mariboru, v Slivnici in Staršah.

Osumljenec je izvršil tudi več tatvin iz odklenjenih osebnih vozil pred osnovnimi šolami in vrtci v Framu, Hočah, Slivnici in Zgornjem Dupleku. V teh primerih je izkoristil nepazljivost voznikov, ki so pripeljali otroke v šole ali vrtce. Ko so jih pospremili od vozila do ustanov, niso zaklenili vozil, kar je osumljenec opazoval in v večini primerov odtujil ženske torbice, v katerih so bili večinoma dokumenti in gotovina.

Policisti so na podlagi odredbe sodišča pri njem opravili hišno preiskavo in mu zasegli predmete, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, in vlomilsko orodje, ki ga je nekajkrat uporabil pri vlomu v osebne avtomobile pred navedenimi pokopališči.

Osumljenca so v četrtek privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča, ki mu je odredil sodno pridržanje.

Deli s prijatelji