ALKOHOLNA OMAMA

Količki so preprečili smrtne žrtve

Objavljeno 21. avgust 2011 22.40 | Posodobljeno 22. avgust 2011 08.30 | Piše: Sebastijan Ozmec

Mladostnik je na begu zapeljal naravnost na teraso gostilne

Mize in stoli povsem pomečkani
NOVO MESTO Središče mesta je bilo v zgodnjih jutranjih urah prizorišče nenavadne avtomobilske nesreče, ki bi lahko prerasla v tragedijo. Malo je namreč manjkalo, da bi močno alkoholizirani mladostnik z avtom ubil kar nekaj ljudi. Na srečo se je vse izteklo zgolj s poškodbami, a kljub temu je eden izmed gostov lokala, kamor je nespametnež zapeljal na begu pred policisti, v novomeški bolnišnici zaradi hujših poškodb.

Policijska preiskava nočnega incidenta v Novem mestu še ni končana, vseeno pa so znane nekatere neuradne podrobnosti. Okrog pol druge ure v noči na nedeljo so prometniki hoteli ustaviti 23-letnika v srebrnem seatu ibizi, a se ta ni zmenil za njihove znake. Domnevno naj bi ga ustavljali že v predelu, imenovanem Bršljin, in sicer ker je nenavadno vozil ter menda prevozil rdečo luč. Omenjeni je naprej zavil proti središču Novega mesta oziroma proti Glavnemu trgu, ko pa se je pripeljal pravokotno na Glavni trg po Florjanovem trgu, ni zvozil ovinka in je s polno hitrostjo priletel na teraso lokala Pri vodnjaku.

Ker je bila ura že zgodnja, tik pred zaprtjem lokala, je na srečo na tistem delu terase sedelo samo kakšnih 13 ljudi. Prva miza ob količkih, ki jih je mladi voznik praktično preskočil, je bila prazna, zato ne poročamo o smrtnih žrtvah. Vseeno pa nesreča ni bila nič manjša. Mladeničev avto je namreč pod sabo povsem pomendral mize in stole ter ranil sedem ljudi, od tega enega huje, stare od 20 do 37 let. Njegov seat pa je ustavil šele Kettejev vodnjak.

Voznik jo je pri tem odnesel brez prask. Ko so ga preverili z alkotestom, je ta pokazal kar 1,12 miligrama. Vozilo so mu zaplenili in ga poslali na tehnični pregled, 23-letnika pa ovadili tožilstvu.

Natakarica, ki je bila takrat v službi, nam je opisala nesrečo: »Bila sem v lokalu. Ravno sem nameravala pokriti sladoled, saj smo zaključevali, ko se je zaslišal strašanski pok. Vsi, ki smo bili notri, smo pritekli ven. On je kar naenkrat priletel s tiste ceste, nič ni zavijal, ampak se je direktno sem zaletel. Bil je precej pijan. Preostali ljudje so takoj pomagali ranjenim, jaz pa sem poklicala policijo, ki je bila tukaj v eni minuti. Vsi so bili v šoku. Enemu je zapeljal čez stegna, drugi pa je bil čisto porezan. Na srečo ni bil lokal poln, saj se je to zgodilo ob pol dveh zjutraj. Če bi se ob desetih zvečer, ko je polno, bi govorili o smrtnih žrtvah. Voznik ni prišel sam ven iz avta, ker je bil tako pijan. Sploh ni vedel, kaj je naredil. Sedel je za volanom in samo gledal. Potem so ga policisti potegnili ven, ga vklenili in odpeljali. Na pol so ga odvlekli, ker sploh ni mogel hoditi.«
Deli s prijatelji