DVOJNA TRAGEDIJA

Kolesar in mopedist padla in umrla

Objavljeno 23. december 2017 23.17 | Posodobljeno 23. december 2017 23.18 | Piše: O. B.

V Kicarju je 42-letni moški zapeljal s cestišča in na travi izgubil nadzor nad kolesom. V Pavlovi vasi pa je občan naletel na truplo 72-letnika, ki je ležalo ob mopedu.

Nesrečnemu kolesarju niso mogli več pomagati. FOTO: PPP Maribor

PTUJ – V soboto dopoldne, ko je mnogim voznikom v Spodnjem Podravju veliko preglavic povzročal plaz pred mejnim prehodom Gruškovje, se je v bližini zgodila tragedija. Malo pred pol deseto uro je 42-letni moški v Kicarju kolesaril po klancu navzdol, v levem ovinku zapeljal na rob cestišča, od tam na travnato površino, kjer je izgubil oblast nad kolesom in padel. Ob tem se je tako hudo poškodoval, da je še pred prihodom reševalcev na kraj nesreče umrl. Kot je še sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl, so ogled kraja prometne nesreče opravili policisti Postaje prometne policije Maribor.

19 smrtnih žrtev je bilo letos na cestah na območju PU Maribor.

Včeraj je ob sveže asfaltirani cesti – o klancu bi težko govorili – v Kicarju gorela svečka v spomin na umrlega, domačini pa so domnevali, da je imel nesrečni kolesar najbrž za težave s srcem. »Bil sem v hiši, ko sem zaslišal kričanje neke ženske, ki je odkrila ležečega moškega, na katerem ni bilo videti poškodb. Stopil sem zraven in tam so že bili policisti,« nam je povedal eden izmed sosedov. Starejša domačinka iz hiše, kjer se je zgodilo, je dodala: »Tudi sama sem slišala glasno kričanje. Mislila sem, da je kdo povozil katero izmed mojih mačk, in sem takoj pohitela na cesto. Žal sem naletela na človeka, vsi pa so mi svetovali, naj ne grem zraven. Povedali so mi, da ne gre za domačina.«

S kolesom naj bi prišel iz okolice Maribora, kakšnih 16 kilometrov daleč, namenjen pa naj bi bil k znancu, kjer naj bi sekali drva. Nesrečnik, domnevno gre za Boštjana iz Vurberka, je letošnja že 19. smrtna žrtev na cestah na območju PU Maribor, v enakem obdobju lani pa je umrlo 21 udeležencev v cestnem prometu. 

Smrt na Bizeljskem

V soboto nekaj pred 10. uro dopoldne je občan obvestil policijo, da je na cesti v Pavlovi vasi našel moškega, ki je najverjetneje padel z mopedom. Umrl je na kraju dogodka, zdravnik je za pokojnega odredil sanitarno obdukcijo, na podlagi katere bo znan vzrok smrti. Policisti so še ugotovili, da gre za 72-letnega moškega, po do zdaj zbranih ugotovitvah pa v nesreči ni bilo udeleženo drugo vozilo. O okoliščinah bodo policisti seznanili pristojno tožilstvo. T. J. G.
 

Deli s prijatelji