25 LET V ZAPORU

Jamnikova mati: Novič ni umoril mojega sina

Objavljeno 22. december 2017 17.07 | Posodobljeno 22. december 2017 17.09 | Piše: A. K.

Ana Jamnik je nad sodbo razočarana.

Na viškem parkirišču je morilec pričakal Jamnika. Foto: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Poročali smo, da je ljubljansko višje sodišče potrdilo obsodilno sodbo za Milka Noviča image, ki je s tem pravnomočno spoznan za krivega umora direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika. Sodišče je potrdilo tudi 25-letno zaporno kazen. Do nastopa kazni ostaja v priporu. Niso pa vsi tako zelo prepričani o njegovi krivdi, čeprav dokazi so, je povedala višja sodnica Stanka Živič. Bili so najdeni GRS-delci, ki nastanejo ob streljanju, Novič pa jih je imel na jakni, rokah, obrazu in laseh. 

»Takšnega sodstva ni v Evropi«

Jamnikova mati Ana pa meni, da Novič ni morilec njenega sina, poroča Večer. Nad sodbo je razočarana. »Takšnega sodstva, kot je naše, ni v Evropi. Smrti svojega sina sumim Michaela Stephana, sin se ga je zelo bal, to mi je večkrat povedal. Nazadnje, ko smo se videli, je bil zelo nervozen, trpel je, bilo ga je strah, večkrat so mu grozili, mojemu možu in meni je večkrat govoril, da ga bodo ubili,« je po izreku sodbe dejala Jamnikova.

50-letni Janko Jamnik je bil ustreljen na parkirišču na Viču 16. decembra 2014, tri dni pozneje je umrl za posledicami hudih poškodb. 

 

Deli s prijatelji