TEŽKO DOSTOPEN TEREN

Jadralec (28) strmoglavil nad vasjo

Objavljeno 10. april 2017 12.52 | Posodobljeno 10. april 2017 12.56 | Piše: S. U.

Zgodilo se je včeraj ob 14.18.

Fotografija je simbolična.

BREGINJ – Včeraj, 9. aprila, so bili ob 14.18 policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni o nesreči jadralnega padalca na območju Stola nad Kobaridom. Kot pojasnjuje tiskovni predstavnik policije Dean Božnik, je to 1673 metrov visoka gora v najdaljšem grebenu v Zahodnih Julijskih Alpah.

»Včeraj popoldne je 28-letni jadralni padalec, državljan Velike Britanije, z jadralnim padalom strmoglavil na strmem in težko dostopnem pobočju Stola nad vasjo Breginj na Kobariškem, v neposredni bližini državne meje z Italijo, in se težje poškodoval. Sumijo na poškodbe v ledvenem delu hrbtenice. Posredovali so reševalci GRS Tolmin in posadka s policijskim helikopterjem, v njem sta bila tudi zdravnik ZD Tolmin in reševalec letalec GRS, ki so poškodovanca zdravniško oskrbeli in ga s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center,« sporoča PU Nova Gorica.

V zvezi z nesrečo so policisti obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč iz službe za preiskavo letalskih nesreč in incidentov pri ministrstvu za infrastrukturo. Bovški policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z nesrečo s pisnim poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Deli s prijatelji