TRAGEDIJA

Izpoved: Imel je poškodovano glavo, iz ušesa mu je tekla kri

Objavljeno 27. marec 2017 21.15 | Posodobljeno 27. marec 2017 21.15 | Piše: S. N.

Zapis, ki so ga zasledili na spletu, je pretresel Slovenijo.

Starši se morajo sami odločiti, ali bo otrok v prvih letih življenja spal z njimi v postelji.

LAŠKO – »Zaslišal sem klic na pomoč in takoj za tem, da otrok umira. V trenutku sem želel razmišljati s trezno glavo, čeprav mi je po glavi hodilo tisoč misli. Kot v počasnem posnetku sem zagledal štirimesečnega dojenčka, ki je onemogel visel iz otroškega sedeža. Podpirala ga je roka enega izmed poškodovanih,« je zapisal eden izmed tistih, ki je bil med prvimi na kraju nesrečnega dogodka v Laškem, v katerem je v nedeljo življenje izgubil nekajmesečni dečekimage.

Ni kazal znakov življenja

Zapis o dogajanju na kraju dogodka smo zasledili na spletu, v njem je zapisano tudi, da je šlo za fantka, ki je v trčenju utrpel usodne poškodbe. »Otrok je imel poškodovano glavo, iz ušesa mu je tekla kri. Punca ga je držala in s sestro sta mu dajali umetno dihanje kljub temu, da otrok ni kazal nikakršnega znaka življenja.«

V zapisu je avtor povedal tudi, kako je skušal ustaviti voznika osebnega vozila, ki je peljal mimo, a mu je ta, namesto da bi ustavil, pokazal sredinecimage. V zapisu je avtor tudi pozval Slovence, naj se udeležijo tečaja prve pomoči, saj nikoli ne vemo, kdaj se bomo znašli v situaciji, ko se lahko življenje nekoga lahko znajde v naših rokahimage.

Deli s prijatelji