HUDO POŠKODOVANA

Italijan na prehodu podrl peško, vrglo jo je na otok

Objavljeno 04. april 2017 13.59 | Posodobljeno 04. april 2017 13.59 | Piše: K. K.
Ključne besede: peška voznik

Ko je pripeljal do označenega prehoda za pešce v neposredni bližini Gregorčičeve ulice, voznik ni omogočil 81-letni peški varnega prečkanja vozišča.

NOVA GORICA – Tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik poroča o prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

V ponedeljek nekaj minut po 20. uri so policiste obvestili o prometni nesreči v Novi Gorici, ki se je zgodila zaradi nepravilne vožnje tujega voznika osebnega avtomobila prek prehoda za pešce in v kateri se je huje poškodovala peška.

Ugotovili so, da je 71-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, vozil po Ulici tolminskih puntarjev, od Vojkove ceste proti Kidričevi ulici. Ko je pripeljal do označenega prehoda za pešce, v neposredni bližini Gregorčičeve ulice, ni omogočil 81-letni peški varnega prečkanja vozišča. S sprednjim levim delom osebnega vozila jo je zato zadel v levi bok, zaradi česar je peška padla na otok za pešce, kjer je hudo poškodovana obležala. Sumijo, da je utrpela zlom levega gležnja.

Na kraju so ji pomoč nudili reševalci ZD Nova Gorica, ki so jo z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Prometni policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev povzročitelja nesreče kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po prvem odstavku 323. členu KZ-1).

Deli s prijatelji