NA AVTOCESTI STOJIJO

Hudo trčilo, zastoji na vseh pasovih

Objavljeno 05. december 2015 10.19 | Posodobljeno 05. december 2015 11.13 | Piše: K. K.

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da se za poškodovane še ne ve.

Protestna vožnja po pomurski avtocesti je predvidena od 10. do 12. ure.

VODICE  Na gorenjski avtocesti je več prometnih nesreč med CP Torovo in Vodicami proti Ljubljani, poroča cestnoprometni portal Dars. Vozila stojijo na vseh pasovih, zato je promet močno oviran. Nastajajo zastoji.

Uprava za zaščito in reševanje pa poroča: »Na avtocesti KranjLjubljana je vozilo hudo trčilo. Za poškodovane se ne ve.«

Tiskovna predstavnica PU Ljubljana Nataša Pučko je pojasnila, da je do nesreč prišlo ob 8.50 in ob 9.03.

Prva se je zgodila na avtocesti proti Ljubljani za cestninsko postajo Torovo. Udeleženo je bilo eno osebno vozilo, policija je še na kraju dogodka, po prvih ugotovitvah pa gre zgolj za materialno škodo.

V drugi nesreči, na istem odseku, so bila udeležena tri vozila, promet je še vedno oviran. Po prvih ugotovitvah je škoda zgolj materialna.

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da se je ob 8.49 na avtocesti Kranj–Ljubljana pred izvozom Vodice osebno vozilo zapeljalo pod odbojno ograjo, kjer se je zagozdilo. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in JZ GRS Kranj, ki so na vozilu odklopili akumulator. Reševalci RPL so oskrbeli voznico in jo prepeljali v bolnišnico.

Pred prihodom gasilcev je na tem mestu prišlo do naleta še dveh vozil. Gasilci iz Kranja so na obeh vozilih odklopili akumulator. Poškodovanih oseb pri naletu ni bilo.

Dars opozarja tudi, da megla v pasovih zmanjšuje vidljivost ponekod po državi, zato vozite previdno.

 

Deli s prijatelji