KJE JE?

»Happy« Špeli grozi do 10 let zapora, na sodišče ni prišla

Objavljeno 15. december 2015 20.00 | Posodobljeno 15. december 2015 20.00 | Piše: A. L.

So se pa tokratnega naroka udeležili oškodovanci, ki so prijavili vrtoglave zneske, med njimi tudi ena pravna oseba.

Ovadena Špela Peternel. Foto: S.N.

LJUBLJANA – Danes bi moral na sodišču potekati predobravnavni narok v primeru Špele Peternel in družbe Sina 5, ki se bo morala zagovarjati zaradi obtožb o poslovni goljufiji. Zaradi tega ji grozi do 10 let zapora (2. odstavek 228. člena KZ-1). A narok je sodnica okrožnega sodišča v Ljubljani Jasmina Javornik morala preložiti. Peternelove namreč ni bilo, je pa njen odvetnik sodišču predal zdravniško poročilo, iz katerega je razvidno, da je 11. decembra imela kontrolni zdravniški pregled v Zagrebu. Ali to pomeni, da je bila sprejeta v bolnišnico ali ne, odvetnik ni znal povedati, sodnica pa je prisotne seznanila, da bo Peternelovo pozvala, da dostavi ustrezno dokumentacijo, ki bo dokazovala, zakaj se današnjega naroka ni mogla udeležiti.

Prijavili vrtoglave zneske

So se pa tokratnega naroka udeležili oškodovanci, ki so prijavili vrtoglave zneske, med njimi tudi ena pravna oseba. Oškodovanci dvomijo, da jo bodo na sodišču sploh videli, saj se je menda tudi v drugih primerih sodišču opravičevala za svojo odsotnost.

Peternelova je znana iz zgodbe o tako imenovani sekti happy, happy (to je ena njihovih prepoznavnih manter), v kateri trenerji izvajajo energetske programe in treninge intenziva za precejšnje denarce. Več o tem lahko preberete v članku Happy, happy Špela je osrečevala – sebeimage in Ni postala srečna, samo opeharjena.image

Več o konkretnem primeru lahko preberete v sredini tiskani izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji