NESREČA

Gondoli na Kaninu padli v dolino

Objavljeno 25. januar 2013 16.31 | Posodobljeno 25. januar 2013 17.13 | Piše: A. L., Ma. F.

Poškodovanih oseb ni.

BOVEC – Danes okoli 14.40 sta se na pobočju Kanina sneli dve gondoli in padli okoli petnajst metrov v dolino, je poročala uprava za zaščito in reševanje. Poškodovanih oseb ni bilo. Kot so nam povedali v podjetju ATC upravljanje, so linijo ustavili, zato je bilo treba iz gondol rešiti dve osebi.

Med obratovanjem krožne kabinske žičnice na smučišče Kanin je iz do zdaj še neznanega vzroka prišlo do izpada vrvi, je za STA povedal direktor ATC Kanin Aleš Uršič. V dveh kabinah, ki sta ob tem pristali na tleh, ni bilo ljudi, dve osebi pa sta ostali ujeti v kabini, ki je obstala med drugim in tretjim stebrom žičnice. »Nikomur se ni zgodilo nič, reševalna akcija pa že poteka,« je še povedal Uršič.

Vzroka nesreče še ne poznajo

Po besedah vodje regijskega štaba Civilne zaščite na severnoprimorskem Sama Kosmača so na prizorišče takoj prišli člani Gorske reševalne službe Bovec in Prostovoljnega gasilskega društva Bovec. Kabina je ostala dokaj blizu stebra in nizko nad tlemi, tako da pomoči drugih reševalcev niso potrebovali. »Velika sreča je, da se je to zgodilo tako, kot se je, in ni bilo poškodovanih,« je dejal Kosmač.

Vzroka nesreče za zdaj še ne poznajo, je še povedal Uršič, znan naj bi bil v prihodnjih dneh. O dogodku so obvestili tudi vse pristojne službe.


image

Deli s prijatelji