TEŽAVE NA CESTAH

FOTO: Zasnežena Slovenija: zaprta hitra cesta

Objavljeno 09. december 2017 08.00 | Posodobljeno 09. december 2017 08.00 | Piše: K. K.

Voznike opozarjajo, da je ustavljanje v predorih prepovedano!

RAZDRTO Hitra cesta Nova GoricaRazdrto je med Vipavo in cestninsko postajo Nanos proti Razdrtemu zaradi zdrsa tovornega vozila zaprta, sporoča Dars. Na štajerski avtocesti je med priključkom Slovenska Bistrica sever in počivališčem Polskava proti Mariboru oviran promet zaradi prometne nesreče.

Dars opozarja

Ponekod po Sloveniji močno sneži, sneg se oprijema cestišč, zato Dars opozarja: »Vožnjo prilagodite razmeram na cesti in se na pot ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme. Vozniki naj pričakujejo daljše potovalne čase. Promet ponekod upočasnjujejo tudi plužne in posipne skupine. Voznike opozarjajo, da je ustavljanje v predorih prepovedano!«

Zaradi sneženja je promet močno oviran na primorski avtocesti med Kastelcem in priključkom Brezovica.

Izločanje priklopnikov in polpriklopnikov je na štajerski avtocesti pred priključkom Šentilj proti Avstriji. Izločanje je tudi na primorski avtocesti pred počivališčem Ravne proti Ljubljani, pred počivališčem Povir proti razcepu Gabrk in pred priključkom Vrhnika proti Kopru.

Zaprte ceste

Zimske, snežne razmere in prepovedi:
cesta čez prelaz Vršič je zaprta;
na cesti čez prelaz Jezersko ter na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko sedlo so obvezne verige;
na cesti Novo mestoMetlika velja prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone;
na cesti Spodnja IdrijaGodovič velja prepoved prometa za tovorna vozila, priklopnike in polpriklopnike;
na cesti AjdovščinaColČrni VrhGodovič, med Colom in Črnim Vrhom ter proti Hrvaški preko mejnih prehodov Babno Polje in Petrina velja prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike.

Podrta drevesa

Na cesti TrbovljeHrastnik na odseku TrbovljePodkraj ter na cesti LitijaZagorje pri Renkah je promet urejen izmenično enosmerno zaradi podrtih dreves.

Na primorski avtocesti je med razcepom Gabrk in priključkom Senožeče proti Ljubljani zaradi zdrsa tovornih vozil zaprt počasni pas.

Zaradi poplavljenega cestišča je zaprta cesta GrgeljFara na odseku Laze pri PredgraduBrsnik.

Deli s prijatelji