ZNANO, KDO JE POKLICAL POLICISTE

FOTO: Zadnja, sobotna fotografija Gašperja Tiča

Objavljeno 20. junij 2017 09.48 | Posodobljeno 20. junij 2017 10.03 | Piše: Boštjan Celec

Uboja 44-letnega Tiča je osumljen 20-letni Stefan Cakić. Objavljamo zadnjo igralčevo fotografijo nekaj ur pred smrtjo.

To naj bi bil morilec, ki naj bi bil tudi nadarjen nogometni vratar.

LJUBLJANA – Ko je najemnik lokala Box bar Ajdini Hisen včeraj prišel v službo, je naletel na natakarja, ki je s solznimi očmi slonel nad Slovenskimi novicami. »Poglej, koga so ubili,« mu je ta pokazal članek o grozovitem uboju 44-letnega gledališkega igralca Gašperja Tiča. »Prej tega nismo vedeli,« doda zgroženi Hisen, »saj so nam kriminalisti, ki so v nedeljo prišli v lokal, rekli le, da bodo zasegli posnetke naših nadzornih kamer in da gre za resno zadevo.« O nedeljski jutranji tragediji v enem od stanovanj na naslovu Trubarjeva cesta 24 so na mestni policijski upravi molčeči kot že dolgo ne. Preiskavo na prizorišču zločina so namreč kriminalisti nadaljevali tudi včeraj, z javnostjo pa so doslej delili le prve ugotovitve, da so v zvezi s smrtjo 44-letnega moškega odvzeli prostost njegovemu 20-letnemu znancu. »Družila sta se v enem od ljubljanskih lokalov. Ko sta ga zapustila, sta skupaj odšla v stanovanje v središču Ljubljane, kjer sta se sprla. Med prepirom je 20-letni osumljenec z nožem večkrat zabodel 44-letnega oškodovanca, ki je na kraju dogodka zaradi poškodb umrl,« je sporočila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič. Tako še vedno ni znano, kaj se je dogajalo med Tičem in Stefanom Cakićem iz Zaloga, da je slednji očitno ponorel in umoril igralca, s katerim naj bi prijateljeval že nekaj mesecev.

Nož mu je izpulil

Tič je prvi del noči preživel v družbi prijateljev v znanem lokalu As (več v okvirčku), okrog tretje ure pa je skupaj z mlajšim moškim prišel v Box bar. Ob pijači sta sedela na terasi in se mirno pogovarjala, so pokazali posnetki kamer. »Tega fanta, s katerim je bil Gašper, pri nas nisem videl še nikoli, sploh pa ne v njegovi družbi. Gašper je bil naš občasni gost, običajno nas je s prijatelji obiskoval v nočnih urah, saj smo eden redkih lokalov, ki je odprt 24 ur na dan,« pravi Hisen in o igralcu spregovori le z izbranimi besedami. »Res mi je ful žal za njega. Poglejte, kar koža se mi naježi, ko pomislim na to, da je bil tik pred smrtjo pri nas. Bil je najbolj čudovit in kulturen človek, v vsej svoji gostinski karieri še nisem stregel bolj prijaznemu gostu.« Preiskovalci zločinov so torej ugotovili, da je bil Tič skupaj s Cakićem v Box baru, lokal je nasproti glavne železniške postaje, od tam pa sta se proti jutru bojda kar s taksijem odpeljala do bližnje večstanovanjske hiše na Trubarjevi cesti. V njej je že nekaj tednov živel igralec, ki ima sicer stalni naslov na Starem trgu. Osumljenec po naših informacijah trdi, da si je Tič v stanovanju zaželel intimnosti, Cakić naj o tem ne bi hotel niti slišati, nakar naj bi mu Tič zagrozil z nožem. Začela naj bi se prerivati, Cakić naj bi mu izpulil nož in ga šestkrat, po nekaterih podatkih pa celo več kot desetkrat, zabodel v telo. Rane so bile za Gašperja Tiča usodne. Prav Stefan Cakić naj bi tudi sam poklical policiste in jih očitno pričakal pred hišo, saj so mu ob 9.18 odvzeli prostost, dve minuti pozneje pa so v stanovanju našli mrtvega igralca. Dvajsetletnika bodo danes privedli pred preiskovalnega sodnika, kazenska ovadba ga bo bremenila uboja, za to kaznivo dejanja pa je predpisana zaporna kazen od pet do 15 let.
 

Imel je žalostne oči

Še zdaj sem v šoku in ne morem verjeti, da se je to zgodilo. Če bi le lahko spremenila usodo. Gašper je bil neverjeten vir idej in energije. Z njim je bilo vedno zabavno tudi za odrom. Še nekaj ur pred tragedijo smo v gostilni As veselo nazdravljali in se smejali njegovim šalam. Vendar, na začetku večera, ko je prišel v As, sem videla, da je slabe volje. Vprašala sem ga, zakaj je tako, pa me je potolažil, da je vse v najlepšem redu, češ da je komaj zdaj prišel ven in da moramo nazdraviti, pa bo. Kot da so njegove oči govorile resnico, sam pa si je zatiskal oči. Čez nekaj časa je bil res dobre volje, a sem ga videla, da je globoko v sebi žalosten. Nikoli ne bom pozabila njegovega zadnjega pogleda, ki mi ga je namenil. Imel je žalostne oči. Kaj več res nisem sposobna napisati, ker sem v šoku. V As je prišel okrog 23.00, poslovili pa smo se okrog druge ure zjutraj. Tam je nastala njegova zadnja fotografija z mano, pevko Neisho in njegovo frizerko Anito.

Danica Lovenjak

 

Deli s prijatelji