TRAGIČNO

FOTO: Vozniku ni bilo več pomoči

Objavljeno 27. marec 2017 10.00 | Posodobljeno 27. marec 2017 10.00 | Piše: B. K. P.

V Frajhajmu se je smrtno ponesrečil 73-letnik, s ceste je zapeljal v gozd.

Voznika, ki je na štajerski avtocesti trčil v tovornjak, so morali iz avtomobila rešiti gasilci. Foto GB Maribor

MARIBOR – Torek, 14. marca, je bil, vsaj kar se prometne varnosti tiče, na Štajerskem črn kot že dolgo ne. Poleg smrtne prometne nesreče, ki se je zgodila na štajerski avtocesti, se je na tem koncu smrtno ponesrečil še en voznik, star 73 let. Ta je okrog 16. ure v Frajhajmu nenadoma izgubil nadzor nad neregistriranim avtomobilom in zapeljal s ceste, nato pa po nabrežini v gozd. Okrog 20 metrov se je avto po nabrežini prevračal, preden se je ustavil v gozdu pod cesto. Voznik, ki je bil v avtomobilu sam, se je hudo ranil, saj ga je med prevračanjem, ker ni bil pripet z varnostnim pasom, vrglo iz vozila. Na kraj nesreče so odhiteli gasilci, policisti in reševalci nujne medicinske pomoči, tudi helikopter je bil v pripravljenosti, da ranjenca odpelje v mariborski klinični center, a 73-letniku niso mogli več pomagati. Za posledicami hudih ran je umrl na kraju nesreče.

Na štajerski avtocesti se je v torek popoldne zgodila še ena huda prometna nesreča, ki pa se je k sreči končala brez tragičnih posledic. Na odseku med naseljema Dobrenje in Šentilj sta trčili osebno in tovorno vozilo, trk pa je bil tako silovit, da so morali voznika avtomobila iz zmečkane pločevine s tehničnim posegom rešiti gasilci. Reševalci so ranjenca odpeljali na zdravljenje v mariborski klinični center, posledice nesreče pa so odstranili mariborski poklicni gasilci.

Le nekaj minut pozneje je počilo na Ptuju, natančneje v Osojnikovi ulici. Dva udeleženca sta se ranila, člani PGD Ptuj so jima pomagali do prihoda reševalcev, na avtomobilih odklopili akumulatorja in počistili cesto. Gasilci PGD Ptuj so morali istega dne okrog 19.50 znova na intervencijo, v naselju Zakl sta v križišču trčili osebni vozili, en udeleženec se je ranil. 

Deli s prijatelji