PONOČI

FOTO in VIDEO: Nedolžen požar bi bil lahko kmalu usoden

Objavljeno 26. november 2015 22.00 | Posodobljeno 26. november 2015 22.00 | Piše: T. L.

Pri gašenju požara je bilo poškodovanih pet oseb, štirje gasilci in delavec podjetja Energetika Celje.

CELJE – Nekaj minut pred eno uro zjutraj je bila policija obveščena, da je prišlo v Celju pri mostu čez Savinjo na Čopovi ulici do požara. Ogenj je na spojih plinovoda povzročil poškodbe, zaradi česar je začel uhajati plin.

Pri gašenju požara in uhajanju plina je bilo poškodovanih pet oseb, štirje gasilci in delavec podjetja Energetika Celje. Po prvih podatkih sta dva gasilca hudo poškodovana, dva lažje, kako je z delavcem podjetja Energetika, pa policija še ne ve.

Vzrok nastanka požara prav tako ni potrjen, kriminalisti pa preiskujejo, ali gre za povzročitev splošne nevarnosti. 

Vodja izmene jim je rešil življenje

Kot smo poročali, imajo gasilci močne opekline po rokah, na srečo pa so vsi zunaj smrtne nevarnosti, nam je povedal poveljnik PGE Celje Janko Požežnik. »Dejansko je šlo za povsem nedolžen požar smeti pod mostom. Očitno pa je tam napeljava plina puščala,« je nadaljeval Požežnik, ki je potrdil, da je bilo na intervenciji več gasilcev, skupili pa so jo najbližje štirje.

»Vodja izmene jih je že umikal, ker se mu je zdelo sumljivo. S tem jim je rešil življenje,« je povedal Požežnik. Poškodovani gasilci so bili sicer dobro opremljeni.

Čopova ulica na mostu čez Savinjo je zaradi poškodovanega mostu zaprta, obvoz pa je urejen, sporoča prometnoinformacijski center.

Deli s prijatelji