OGNJENI ZUBLJI

FOTO: V požaru v domu starejših štirje poškodovani

Objavljeno 18. december 2017 13.26 | Posodobljeno 18. december 2017 13.27 | Piše: S. I.

Zagorelo je v sobi stanovalca, ta je dobil opekline. Poleg njega so v bolnišnico odpeljali še tri ljudi.

Oskrbvovance in zaposlene so evakuirali na varno. Foto: Aleksander Riznič, PGD Črnomelj

ČRNOMELJ – Včeraj je okoli pol dveh popoldne zagorelo v Domu starejših občanov Črnomelj, pri čemer so bile poškodovane štiri osebe. Kakor je medijem povedala direktorica doma Valerija Lekić Poljšak, so dva oskrbovanca in dva zaposlena odpeljali v novomeško bolnišnico. Na prizorišče so prvi prišli policisti, ki so pomagali pri evakuaciji oskrbovancev in zaposlenih, gasilci pa so požar pogasili v približno pol ure.

Aktivnosti na terenu so v času pisanja še potekale, ogled bo opravila tudi policija. Pri posredovanju je sodelovalo kar 56 gasilcev iz Črnomlja in Novega mesta.

Zagorelo v sobi

"Zagorelo je v enem od traktov doma v drugem nadstropju, v sobi stanovalcev. Reševanje in gašenje so začeli zaposleni, kmalu so prišli tudi gasilci, ki so ga dokončno pogasili. Evakuirali smo 25 ljudi," je povedala direktorica doma in dodala, da je stanovalec, ki je bil v sobi, kjer je zagorelo, dobil opekline (po neuradnih podatkih naj bi bil hudo poškodovan, a menda ni v smrtni nevarnosti), drugi trije pa so se nadihali dima. "Preostalo osebje in stanovalce so evakuirali. Zdaj so vsi na varnem. O škodi je še prezgodaj govoriti, samo približno jo lahko ocenim na okoli 300.000 evrov," je še dodala Lekić Poljšakova.

"Zaradi požara je neuporaben celoten trakt, kar pomeni, da smo 25 stanovalcev preselili v druge prostore. Naj poudarim, da so na varnem," je povedala direktorica in dodala, da zaposleni zdaj čistijo prostore, kjer je potekala intervencija. Kaj bi bilo lahko krivo za požar, direktorica ni vedela povedati, ko pa so jo novinarji pobarali, ali bi lahko zagorelo, ker je kdo kuhal v sobi, je odgovorila, da to v praksi sploh ni možno.

300.000 evrov škode bo po grobi oceni direktorice doma.

Gasilo je kar 56 gasilcev

Vodja gasilske intervencije je bil poveljnik PGD Črnomelj Jože Weiss, ki je za Dolenjski list povedal, da je bil požar omejen samo na eno sobo. "Zaposleni so evakuirali celotno drugo nadstropje in stanovalce premestili v del objekta, ki ni bil ogrožen. V sobi, kjer je zagorelo, je bila takrat ena oseba in to so zaposleni nesli ven, kjer so jo prevzeli reševalci. Na požarišču je bilo sedem gasilskih društev oziroma 56 gasilcev zaradi velikosti objekta in množice ljudi, ki so bili v njem," je pojasnil Weiss. Po njegovih besedah je ogenj prizadel sobo, kjer je izbruhnil, dim pa se je razširil po celotnem desnem kraku drugega nadstropja doma.

Tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik prav tako še ni mogla govoriti o vzrokih požara, saj se ogled požarišča tedaj še ni začel, je pa povedala, da so bili policisti med prvimi na kraju dogodka in so pomagali pri tem, da so gasilci lahko opravili svoje delo.

Deli s prijatelji