RDEČI PETELIN

FOTO: V enem dnevu zagorele tri hiše

Objavljeno 16. april 2017 20.00 | Posodobljeno 16. april 2017 20.03 | Piše: Špela Ankele

Neverjetno, a resnično: nekateri vozniki so kar med vožnjo fotografirali intervencijo.

Ogenj je uničil podstrešje stanovanjske hiše v Šenčurju. Foto Špela Ankele

KRANJ – Po velikem sobotnem požaru, ki je uničil gospodarsko poslopje na kmetiji v Stražišču pri Kranju, so imeli gorenjski gasilci veliko dela tudi v ponedeljek, 13. marca. Najprej je okoli 11. ure zagorelo podstrešje stanovanjske hiše v Krnici (občina Gorje). Okoli 16. ure je na drugem koncu Gorenjske, v Šenčurju, ogenj uničil mansardno stanovanje, nekaj ur zatem pa so se gasilci znova odpravili v tisti konec Gorenjske, kajti v podstrešju stanovanjske hiše je zagorelo tudi v naselju Pšata (občina Cerklje na Gorenjskem).

Popoldanski požar stanovanjske hiše v Šenčurju so pogasili kranjski poklicni gasilci, svoje moči pa so do Rožne ulice razpotegnili tudi gasilski prostovoljci iz Šenčurja, Srednje vasi in Voklega. Poleg njih se je to popoldne v Šenčur odpravila še ekipa kranjske nujne medicinske pomoči, kajti pomagali so stanovalki, ki se je zastrupila z ogljikovim monoksidom.

Vodja gasilske intervencije Primož Šifrer je pojasnil, da je takrat, ko so gasilci prihiteli do Šenčurja, ogenj že uhajal skozi streho stanovanjske hiše: »Z majhno količino vode in z notranjimi napadi smo ga pogasili zelo hitro. Uporabili smo tudi avtolestev.«

Omenimo lahko, da bil pred dnevi Primož Šifrer eden od vodij zahtevne intervencije v Stražišču pri Kranju, kjer je zgorel gospodarski objekt na kmetiji Pr' Korošc. Ob tem še ta podatek: obakrat so gasilce na pomoč klicali ob štirih, le da je bila za gospodarski objekt usodna četrta nočna ura, stanovanjska hiša pa je bila v ognju ob štirih popoldne.

V nasprotju z gašenjem v Stražišču, kjer je gorelo tik ob glavni cesti, je v Šenčurju zagorelo v eni od stranskih ulic, zato tokrat ni bilo firbcev. Ti so bili v soboto med gašenjem požara v Stražišču še posebno moteči, zaradi česar so lokalni gasilski junaki domačine že pozvali, naj se zaboga ne zadržujejo v bližini intervencije: »Nesreče ne spremljajte, ne dokumentirajte, se ne ustavljajte, ampak glejte na cesto pred sabo, upoštevajte opozorilne znake in spremenjen prometni režim. Zakaj vas opozarjamo na to? Veliko voznikov se je ustavljalo sredi ceste ali so med vožnjo fotografirali dogajanje, prav tako nekateri niso upoštevali zapore. S takšnim početjem v nevarnost lahko spravite sebe in vse druge, ki so vključeni v promet, ter tudi nas – gasilce, ki pomagamo na intervenciji.«
 

Deli s prijatelji