SAM SE JE PREDAL POLICIJI

FOTO: Umorjeno Vlatko zavil v rjuho in jo tri dni pustil ležati v stanovanju

Objavljeno 04. oktober 2017 09.07 | Posodobljeno 04. oktober 2017 09.07 | Piše: Aleš Andlovič

Mariborčanko naj bi že v soboto umoril partner. Bojan Sep se je v ponedeljek sam predal policiji.

Vlatka Petrik. Foto: Facebook

MARIBOR – »Sploh ne bi vedela, kaj se je zgodilo, če me ne bi poklicala sestra in mi povedala tragične novice,« nam je včeraj zjutraj na vhodu v stanovanjski blok na Preradovičevi 17 v Mariboru razlagala pretresena soseda. Nato pa pripomnila: »Vlatko smo vsi poznali kot dobro žensko.« Gre za 45-letno Vlatko Petrik, ki so jo policisti predsinoči našli mrtvo v njenem najemniškem stanovanju nedaleč od zabaviščnega središča na Studencih, enem mirnejših predelov mesta pod Pohorjem. Izvedeli smo, da so policisti predsinoči malo po 18. uri prejeli nenavaden telefonski klic na številko 113. Med pogovorom naj bi moški glas povedal, da Vlatka Petrik umorjena leži v svojem stanovanju.

Nemudoma je stekla policijska akcija, h kompleksu blokov, v katerem so izključno neprofitna stanovanja, so bile napotene patrulje. Prvi policisti so na kraju dogodka ugotovili, da naj bi se partner Petričeve, 36-letni Bojan Sep, zabarikadiral v enosobnem stanovanju, ki je opremljeno s protivlomnimi vrati. Ker naj bi imel na policiji kartoteko, v kateri so večinoma dejanja z elementi nasilja, so preiskovalci alarmirali pripadnike specialne enote policije, na pomoč pa menda poklicali tudi pogajalca, ki naj bi osumljenega pregovoril, da se preda. Toda še preden so specialci in pogajalec prispeli na kraj dogodka, je Bojan Sep odklenil vrata in se na srečo brez večjega upiranja predal.

Ob vstopu v stanovanje tudi vsega hudega vajenim policistom ni bilo lahko. Truplo umorjene Vlatke Petrik je bilo zavito v rjuho. Ko si ga je ogledal mrtvoglednik, je ugotovil, da je Vlatka verjetno umrla že pred dnevi. Natančne ure sicer ni mogoče povsem natančno izračunati, a vse kaže, da je njeno truplo v stanovanju ležalo že od minule sobote. »Bojana sem v ponedeljek, tik preden je prišla policija, videla, kako je pritekel čez cesto in se namenil proti vhodu v blok. Zdelo se mi je nevsakdanje, saj je ves čas pogledoval okoli sebe, kot bi se bal, da ga kdo opazuje,« nam je razlagala druga soseda, ki pa zaradi svoje varnosti ne želi biti imenovana.

Prepir iz njenega stanovanja je bilo slišati že v soboto okoli petih zjutraj.

Izvedeli smo, da naj bi čistilka, ki je v soboto v zgodnjih jutranjih urah čistila skupne hodnike bloka, iz stanovanje Vlatke Petrik slišala glasen prepir. Nesoglasja naj bi bila med Vlatko in Bojanom skoraj vsakodnevna. Poznavalci razmer sicer vedo povedati, da je Bojan živel nekje na Zagrebški cesti v Mariboru, a je redno prihajal na obiske k Vlatki. Njuno intimno razmerje naj bi za kratek čas razpadlo, a sta ponovno našla skupni jezik in se spet zaljubila. Iz neuradnih, a dobro obveščenih virov smo izvedeli, naj bi Vlatka Petrik umrla zaradi rane na glavi. Morilec, policija sumi, da gre za njenega partnerja Bojana Sepa, naj bi jo s topim predmetom tako močno udaril po glavi, da je kmalu zatem umrla.  

Deli s prijatelji