NESREČA

FOTO: Ukleščenega voznika rešili gasilci

Objavljeno 11. december 2017 11.00 | Posodobljeno 11. december 2017 11.00 | Piše: O. B., B. K. P.

Huda nesreča se je pripetila v beltinski občini.

Cesta je bila dlje zaprta. Foto: Oste Bakal

BELTINCI – Pred dnevi sta na regionalni cesti med Mursko Soboto in Beltinci, zunaj naselja Lipovci, čelno trčili osebni vozili. Eden od voznikov je ostal ukleščen v zmečkani pločevini in so ga iz vozila s tehničnim posegom morali rešiti gasilci PGD Murska Sobota. Hudo ranjenega so reševalci nujne medicinske pomoči prepeljali v bližnjo bolnišnico v Rakičan. Gasilci so na kraju dogodka pomagali reševalcem in odklopili akumulatorja na vozilih. Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je »voznik osebnega avtomobila iz neznanega razloga zapeljal na levo stran vozišča in čelno trčil v drugi osebni avtomobil, ki mu je pravilno pripeljal nasproti«. Cesta je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče in ogleda kraja dogodka dlje zaprta, promet je bil usmerjen na vzporedno kolesarsko cesto.

Dva avtomobila sta trčila tudi včeraj zjutraj na Tržaški cesti pri Dolgem mostu v Ljubljani. Trk je bil tako silovit, da je eden od avtomobilov obstal na strehi, a se je ranjenemu vozniku uspelo rešiti samemu. Oskrbeli so ga reševalci in gasilci, slednji so na avtomobilih odklopili akumulatorja in počistili razlite motorne tekočine. Kar dve prometni nesreči pa sta se skoraj istočasno pripetili na cesti med Godovičem in Hotedršico. Sprva je kazalo, da so v naletu trčila štiri vozila, policisti pa so z ogledom ugotovili, da je eno nesrečo povzročil voznik, ki je peljal iz Idrije proti Logatcu, ko mu je med prehitevanjem avtomobila, ki je vozil pred njim, nasproti pripeljal voznik drugega avtomobila. Trčila sta, nakar je avto, ki je pripeljal iz smeri Hotedršice, odbilo v desno, kjer se je prevrnil na streho. Ranjen ni bil nihče. Druga nesreča se je pripetila nedaleč od prve, in sicer je ženska, ki je vozila na prekratki varnostni razdalji, trčila v avto pred seboj.

Na cesti med Godovičem in Hotedršico sta se včeraj zjutraj ob skorajda istem času pripetili dve prometni nesreči.

Avtomobila sta obstala na cesti, poškodovala pa se je sopotnica v avtomobilu povzročiteljice. Na prekratki varnostni razdalji je vozil tudi 64-letnik, ki je na območju Doblarja trčil v avto, ki je pred njim zavijal levo. Nihče ni bil ranjen, povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog. Za drugo prometno nesrečo na tistem koncu, natančneje v okolici Vrhpolja, pa je bila kriva neprilagojena hitrost. Ker je divjal, je vozniku avto ušel izpod nadzora in zapeljal je s ceste. Ranjen ni bil nihče, bo pa voznik moral plačati globo.

Mariborski policisti so po nekaj dneh izsledili povzročitelja hude prometne nesreče, ki se je zgodila v Maistrovi ulici v Mariboru. Domačin, star 64 let, je minuli petek okrog 14. ure zbil peško, nato pa s kraja nesreče pobegnil. Možje postave ga bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.
 

Deli s prijatelji