TRAGEDIJA NA PRIMORKI

FOTO: Trčilo najmanj 55 vozil, smrtne žrtve še preštevajo

Objavljeno 30. januar 2016 19.02 | Posodobljeno 30. januar 2016 19.06 | Piše: A. K., J. J.

Po dosedanjih podatkih so umrle najmanj štiri osebe.

Na prizorišču tragedije.

RAZDRTO – Posledice nesreče na primorski avtocesti, ki se je zgodila okoli 14. ure, bodo gasilci odstranjevali še več ur.image Podatki o tragični nesreči se spreminjajo iz ure v uro.

Poročali smo, da je po neuradnih informacijah umrlo najmanj pet oseb, tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec pa nam je okoli 17.40 sporočila: »Ob 14. uri se je med Senožečami in Razdrtim v gosti megli zgodila masovna prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih 55 vozil. Več oseb je poškodovanih in najmanj štiri so umrle.« Policisti nadaljujejo ogled na kraju nesreče.

FOTO: Več mrtvih na primorki, avtomobili pod tovornjaki

Od doma klicali kirurge

Po naših informacijah je trčilo najmanj 71 vozil, poročevalec, ki je bil na kraju nesreče, pa nam je sporočil, da je obiskal izolsko bolnišnico, kamor so sprejemali poškodovane. »Izolska bolnišnica je dobila alarm nekaj minut do treh. Na kraj nesreče so napotili eno reševalno vozilo, v izolsko bolnišnico pa je pozneje pripeljalo šest reševalnih vozil. Sprejeli so 16 poškodovanih oseb, od tega osem v ambulantno zdravljenje, druge so izpustili domov. Od osmih oseb je ena huje poškodovana, pri dveh je bila potrebna operacija. Gre za hujše udarce in odprte zlome,« je stanje v izolski bolnišnici opisal naš novinar in dodal, da so morali od doma poklicati pet kirurgov, dva anesteziologa in pet medicinskih sester.

Grozljivka na primorki: megla in dež zahtevala življenja

Cesta bo zaprta več ur

Primorska avtocesta med priključkoma Senožeče in razcepom Nanos je zaprta v obe smeri. Za osebna vozila je obvoz po regionalni cesti Senožeče–Razdrto in obratno. Nastaja zastoj v obe smeri, zastoj je tudi na regionalni cesti. Zaprta je tudi hitra cesta Vipava–razcep Nanos v smeri Kopra in Ljubljane. Priklopniki in polpriklopniki proti Kopru se izločajo pri Postojni.

Ste na kraju nesreče? Pišite nam in nam pošljite fotografije. 

Več o tragični nesreči na primorski avtocesti si lahko preberete v jutrišnji tiskani izdaji Nedeljskih novic. 

Deli s prijatelji