NAJSTNICI UMRLI

FOTO: »Trčenje je bilo tako silovito, da se je gorivo vnelo«

Objavljeno 24. april 2017 16.43 | Posodobljeno 24. april 2017 16.52 | Piše: A. A., Mo. S.

Patricija in Anja sta umrli v zveriženi pločevini, ki so jo zajeli ognjeni zublji.

Zakoncema, ki sta prva pripeljala na prizorišče nesreče, je uspelo rešiti fanta, ki sta sedela na sprednjih sedežih. Foto: GB Maribor

CERŠAK – Na kraju tragedije, ki je vzela življenje dveh mladih deklet,image Patricije in Anje, smo se pogovarjali tudi s tamkajšnjimi gasilci.

Čeprav so bili o nesreči takoj obveščeni tako poklicni gasilci kot tudi dve prostovoljni društvi (Ceršak in Šentilj), dekletoma ob prihodu na kraj nesreče niso mogli več pomagati.image »Avto je bil v ognju, plameni so švigali visoko v zrak, vsaj do polovice električnega droga, ki stoji tik ob mestu, kjer je obstal goreči avtomobil,« nam je na kraju nesreče razlagal poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Šentilj Andrej Kmetič.

Zakaj je po trčenju izbruhnil požar? »Trčenje je bilo tako silovito, da se je gorivo, ki je bilo v motorju ali v dovodih od rezervoarja do motorja, vnelo. Od vročine ali od iskre, saj je avtomobil odbilo v zaščitno ograjo,« je pojasnil. 
Medtem ko so gasilci gasili, so reševalci pomagali fantoma. Izvedeli smo, da sta bila oba po nesreči pri polni zavesti, po razlagi policista Antona Vinka sta »dobila hude telesne poškodbe, a njuni življenji nista v nevarnosti«. Na srečo je 39-letnik, ki je sedel za volanom renaulta clia, le lažje poškodovan.

Cesta med Sladkim Vrhom in Šentiljem je bila zaprta vse do šestih zjutraj.

Deli s prijatelji