PROMETNE NESREČE

FOTO: Tovornjakarja preživela nesreči

Objavljeno 31. julij 2014 22.00 | Posodobljeno 31. julij 2014 22.00 | Piše: U. P.

Avtocesto med Gabrkom in Senožečami zaprl Makedonec, ki je trčil v ograjo.

DIVAČA – V torek ob 13.44 je počilo na avtocesti med razcepom Gabrk in Senožečami, kjer je tovornjak zapeljal v obcestno ograjo in obstal na obeh prehitevalnih pasovih. Gasilci iz Sežane in Senožeč so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in pomagali reševalcem pri oskrbi ranjenega 59-letnega Makedonca, ki je glede na vremenske razmere vozil prehitro in si zlomil štiri rebra. Približno 20 minut pred tem je v predoru Panovec pri Novi Gorici s tovornjaka padlo nekaj hlodov lesa. Vse se je zgodilo tako hitro, da trije avtomobilisti niso mogli pravočasno reagirati. Dodajmo, da se je v zdravstveni oskrbi znašel en udeleženec.

V noči na torek so sevniški policisti opravili ogled nesreče, ki se je zgodila, potem ko je 21-letnik v Blanci v nepreglednem ovinku prehiteval in izgubil oblast nad vozilom ravno v trenutku, ko mu je naproti pravilno pripeljal drug voznik. Enaindvajsetletnik je s ceste zapeljal na železniško progo, kjer se je večkrat prevrnil in se lažje ranil. Prometniki so mu v izdihanemu zraku namerili 0,39 miligrama alkohola.

Na območju Litije so obravnavali mladoletnika, ki sta z motorjem zletela s ceste in se huje ranila. Ni odveč omeniti, da nista uporabljala zaščitnih čelad. Na Gorenjskem pa so imeli v postopku 36-letnega Kranjčana, ki je v noči na sredo trčil v peško in parkiran avtomobil. Povzročitelj je preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled odklonil, ker pa je s svojim ravnanjem oziroma nevarno vožnjo povzročil neposredno nevarnost za peško, so o nesreči obvestili še preiskovalno sodnico in državno tožilko. Policisti so mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola in suma kaznivega dejanja odredili tudi prisilni odvzem krvi ter ga pozneje pridržali.

Deli s prijatelji