HUDA URA

FOTO: Toča tolkla po Bistrici ob Sotli

Objavljeno 11. julij 2011 18.37 | Posodobljeno 11. julij 2011 23.17 | Piše: D. P.

Gasilci so imeli precej dela

Pobelilo je cesto
JAGNJENICA PRI RADEČAH, BISTRICA OB SOTLI  – Vzhod Slovenije so  že popoldan zajele nevihte, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje pa je poročala o nevšečnostih v prometu, požarih, strelah in toči.

Toča poškodovala streho


Bralec Damjan je poročal, da je v Rimskih Toplicah padala toča, ki je pobelila in oklestila vrtnine. Toča je klestila tudi v Laškem in Dolu pri Hrastniku, v Zagorju ob Savi pa je podrlo nekaj dreves na Cesti 20. julija. Občanka iz Krnic, občina Hrastnik, pa je javila, da ji je toča poškodovala streho stanovanjske hiše.

Občino Kozje je zajelo močno neurje s točo v velikosti oreha, prav tako pa so točo beležili v Šentjurju in v Majšperku.

Voda povzroča škodo


O težavah z vremenom so javili tudi iz Kočevja, kjer je zaradi močnega naliva zalilo nekaj kleti, prav tako tudi v Cvišlerjih in Dolgi vasi.

V TC Trebuša je meteorna voda dvignila jaške odtočnih kanalov, zalila parkirni prostor in grozila, da bo zalila prostore.

Pri Šoštanju v vasi Ravne je zagorel kozolec.

Kozjansko močno prizadeto


Kot pa je poročal Radio Slovenija v Zrcalo dneva, sta toča in neurje pustila močne posledice na Kozjanskem, kjer je odkrivalo strehe, razbijalo stekla, in uničevalo zelenjavo. Zaradi teme in megle škoe niso mogli oceniti že v ponedeljek zvečer.
Deli s prijatelji