ZAPOSLENA POŠKODOVANA

FOTO: Tega roparja išče policija

Objavljeno 29. marec 2017 15.05 | Posodobljeno 29. marec 2017 15.32 | Piše: P. Pa., Mo. S.

Ena od zaposlenih se je poškodovala, ko je s prstom zadela ob mizo.

MARIBOR – »Danes ob 9.48 smo bili na interventno telefonsko številko 113 obveščeni, da so zaposleni v banki NKBM na Turnerjevi ulici v Mariboru sprožili alarm za rop. Na kraj smo takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je prišlo do oboroženega ropa te banke,« so sporočili iz PU Maribor.

Po do zdaj zbranih podatkih je neznani storilec visok okoli 175 centimetrov, oblečen v rdečo jakno in modre kavbojke ter obut v bele športne copate. Na glavi je imel rdečo kapo s ščitkom in znakom Ferrarija. Nosil je sončna očala, govoril pa slovensko. Njegovo fotografijo si lahko ogledate v zgornji galeriji.

Zaposlenim je zagrozil s pištolo in zahteval denar, koliko je odnesel, še ni znano. Dodali so še, da je storilec po dejanju peš zbežal v smeri Vrbanske ceste. Ena od zaposlenih si je ob ropu poškodovala prst, ko je z njim zadela ob predal mize, drugih poškodovanih oseb ni.

Policisti trenutno izvajajo aktivnosti za izsleditev in prijetje storilca.

Če ste kaj videli, pokličite policijo

Ob tem dodajajo, da bi jim bila v veliko pomoč obvestila očividcev dejanja. »Prosimo vse, ki bi kar koli vedeli o ropu ali o storilcu, da to čim prej sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. Ker je ropar oborožen, naj ga ljudje, če ga opazijo, ne poskušajo prijeti, ampak naj to prepustijo policiji,« je sporočil Miran Šadl, tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave.

Deli s prijatelji