NEČLOVEŠKO MUČENJE

FOTO: Sojenje po smrti male Arine: prisotnim je srh spreletaval telo

Objavljeno 10. april 2017 19.35 | Posodobljeno 10. april 2017 19.42 | Piše: Boštjan Fon

Prvi dan sojenja Sandi Alibabić in Mirzanu Jakupiju zaradi smrti še ne triletne Arine Kardašević: po slišanem se bo krivda za smrt deklice valila sem in tja.

KRANJ – Lani se je zgodilo na Slovenskem Javorniku: v najemniškem stanovanju Mirzana Jakupija in Sande Alibabić so reševalci naleteli na hudo poškodovano še ne triletno Arino Kardašević, najmlajšo štirih hčera prej omenjene ženske in Senada Kardaševića, ki ga je zapustila sedem mesecev prej. Mali Arini, ki so jo še dva dneva pri življenju ohranjale aparature, je srce zadnjič utripnilo čez dva dneva, Jakupi in Alibabičeva pa sta bila že priprta.

Ko je tožilka Tina Lesar pričela brati podrobnosti obtožnice je še nam, desetletja vsega hudega vajenim poročevalcem črne kronike, srh spreletaval telo: zlomi, udarnine, presekanine kože pod očmi, izbit zobek, opekline od prižgane cigarete, prebodena koža z iglami, počena ustnica, hematom desne polovice možganov kot posledica udarcev ob posteljico, nemara radiator, PVS-balonček v zadnjiku ...

Niti pogledata se ne!

Zagovor Sande Alibabić je trajal debele tri in pol ure, Mirzan Jakupi je zbran in miren le odgovorjal na vprašanja kakšno uro, zagovarjal se ni. Starša sinka, ki se jima je rodil pred tremi tedni, se niti pogledala nista. Vsake toliko je bilo slišati le jok ali ciničen nasmeh s klopi za obtožene.

Izčrpneje v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji