OGENJ

FOTO: To so ostanki eksplozije na Hruševski cesti

Objavljeno 20. julij 2014 20.05 | Posodobljeno 20. julij 2014 20.13 | Piše: S. U.

V času eksplozije se je v garaži nahajal lastnik, ki je utrpel hujše opekline po telesu.

Na kraju eksplozije.

LJUBLJANA – Poročali smo, da je v stanovanjski hiši na Hruševski cesti eksplodiralo, stavbo je takoj zajel ogenj, pri tem pa je bila ena oseba tako hudo opečena, da je morala v bolnišnično oskrboimage.

»Danes ob 13.41 smo izvozili na Hruševsko cesto 90, kjer naj bi po podatkih gorelo v garaži. Ob prihodu smo na podlagi razbitin ugotovili, da je prišlo do močne eksplozije v garažnem prostoru, ki se je držal stanovanjske zgradbe. Ogenj je zajel garažni prostor in se razširil tudi na osebno vozilo, ki je bilo parkirano pred garažo. Iz zadnjega dela garažnega prostora se je skozi okno požar razširil tudi na fasado in ostrejše hiše. V času eksplozije se je v garaži nahajal lastnik, ki je utrpel hujše opekline po telesu. Lastnika smo oskrbeli in predali v nadaljnjo oskrbo reševalni postaji Ljubljana. Požar smo pogasili gasilci ljubljanske gasilske brigade skupaj s kolegi iz prostovoljnega gasilskega društva Bizovik,« so sporočili iz Gasilske brigade Ljubljana in dodali fotografije današnje eksplozije.

Po poročanju STA gasilci še vedno sanirajo kraj požara, ko bodo vzpostavljeni pogoji za varen ogled, pa bodo policisti začeli ogled kraja. Po prvih ugotovitvah sta v celoti pogorela garaža in del stanovanjske hiše, so še zapisali na policiji.

Vzrok plinska jeklenka

Po poročanju uprave za zaščito in varovanje je bila vzrok požara eksplozija plinske jeklenke. Pri tem je ogenj takoj zajel pred garažo parkiran osebni avtomobil, pročelje hiše in ostrešje. Gasilci so del strehe razkrili in začasno prekrili s ponjavami, avtomobil pa je skoraj povsem uničen. Nastala je velika škoda.

Po poročanju PU Ljubljana je bil v požaru 59-letni moški hudo poškodovan (opekline) in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center. V požaru je nastalo za okoli 30.000 evrov škode.

Deli s prijatelji