PREISKUJEJO SMRT

FOTO: Smrt pod hruško: žensko so našli še živo, a je bilo zanjo prepozno

Objavljeno 27. junij 2014 13.56 | Posodobljeno 27. junij 2014 18.25 | Piše: S. N.

Od mesta, kjer so včeraj v avto na silo strpali žensko, do lokacije, kjer so našli truplo, je 16 kilometrov.

Pot od Ziherlove ulice v Trnovem do mostu v Podpeči, ob katerem je bilo najdeno žensko truplo.

LJUBLJANA, PODPEČ – »Danes ob 5.20, ko smo vstali in se pripravljali na odhod v službo, smo zunaj že videli policiste. Bila je pri drevesu, pod hruško. Videla sem jo, a bližje nisem upala,« nam je o najdbi ženskega trupla v Podpeči po telefonu povedala v neposredni bližini stanujoča. Policija jo je zaslišala, a pravi, da jim je povedala, da ni ničesar ne videla ne slišala. Po informacijah moža, ki je bil na kraju dogodka, je truplo ležalo pod drevesom, delovalo pa je, kot bi ga kdo vrgel iz avtomobila. Policisti sicer po naselju zaslišujejo domačine.


Najdena hudo poškodovana, nato umrla

V zvezi z našim predhodnim sporočilom lahko potrdimo, da sta včerajšnji primer protipravnega odvzema prostosti in današnji primer, ko je bila najdena hudo poškodovana ženska, ki je kasneje na kraju umrla, povezana. Kriminalisti in policisti še vedno zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine obeh primerov. 

Vinko Stojnšek, PU Ljubljana

Še vedno ni znano, kdo je žensko našel, po vasi pa se govori, da so najprej pomislili, da je bila povožena, nato pa, da je bila pretepena.

Več prič videlo dogajanje

Naj spomnimo: tiskovni predstavnik policije Vinko Stojnšek je potrdil, da policisti preiskujejo najdbo ženskega trupla v Podpeči. Da je povezano z žensko, ki sta jo v ljubljanski soseski Trnovo v avto strpala moška, kot trdijo naši viri, so policisti potrdili danes okoli 13. ure. Žensko sta zamaskirana moška ugrabila sinoči okoli 19. ure, dogajanje pa je spremljalo več mimoidočih.


Ste kaj videli? Kaj veste? Pomagajte!

Policija prosi vse, ki bi lahko podali kakršno koli informacijo v zvezi z omenjenim primerom, da to sporočijo na eno izmed telefonskih številk policije: intervencijsko 113 ali anonimni telefon 080 1200. 

Pobegnila sta z belim vozilom alfa romeo s koprskimi registrskimi oznakami, ki pa so ga policisti že našli. Kje, policisti še ne želijo povedati, smo pa neuradno izvedeli, da so ga zažganega našli le nekaj sto metrov od trupla.

Sicer pa je, kot je razvidno s priloženih zemljevidov, od lokacije, kjer so ugrabili žensko, bila naj bi srednjih let, do lokacije, kjer so zjutraj našli truplo, 16 kilometrov.

Več podrobnosti o dogodku preberite v sobotni tiskani izdaji.

Deli s prijatelji