ZASAČEN

FOTO: Policija potrkala 25-letniku na vrata

Objavljeno 01. december 2017 17.00 | Posodobljeno 01. december 2017 17.00 | Piše: A. L.

Imeli so kaj videti.

Fotografija je simbolična.

GROSUPLJE – Policisti PP Grosuplje so na podlagi odredbe sodišče 21. novembra v Črnučah opravili hišno preiskavo pri 25-letnem osumljencu. Pri izvedbi preiskave sta bila v kletnih prostorih stanovanjske hiše odkrita dva prostora, ki sta bila prirejena za gojenje prepovedane droge. Skupno je bilo zaseženih 254 rastlin konoplje višine od 3 do 26 cm, najdeni pa so bili tudi delci posušene konoplje, in sicer 67 vrečk različnih dimenzij in teže, med 2 in 100 gramov.

Pri preiskavi so našli več kosov različnega orožja: 15 nabojev, zračno puško znamke Cometa, cal 5.5/22, z daljnogledom luger 4 x 32, teleskopsko palico in pirotehnično sredstvo z napisom EXPLOD. Predmeti so bili zaseženi, zoper kršitelja pa bodo policisti uvedli prekrškovni postopek po zakonu o orožju.

Mansardno stanovanje

V nadaljevanju so na območju Grosupljega opravili še preiskavo stanovanja v mansardnem prostoru stanovanjske hiše, kjer je bil prav tako odkrit večji posebej prirejen prostor za gojenje konoplje. Skupno je bilo zaseženih 625 rastlin konoplje višine od 36 do 93 cm. Pri preiskavi so bile najdene tudi posušene rastline v vrečkah za smeti.

Pri obeh hišnih preiskavah je bilo zaseženo tudi več elektronskih naprav (mobilnih telefonov in računalnikov), ki bodo poslani na dodaten pregled zaradi identifikacije sostorilcev in odjemalcev prepovedane droge. 25-letnik je bil 22. novembra s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku v Ljubljani, ta pa  je zoper njega odredil pripor, so sporočili iz PU Ljubljana.

Deli s prijatelji