IZSILJEVAL

FOTO: Pijan voznik začetnik poškodoval dva policista

Objavljeno 23. januar 2013 10.51 | Posodobljeno 23. januar 2013 10.51 | Piše: T. L.

Voznik (20) je najprej izsilil prednost policijskemu avtu, nato pa še trčil vanj. Posledice: razbit policijski avto in dva poškodovana policista ter ranjen sopotnik v povzročiteljevem avtu.

Policijski avto je razbit.

KRANJ – Prometni policisti so včeraj okoli 23.30 doživeli neprijetno srečanje z voznikom začetnikom, ki je pod vplivom alkohola zagrešil nesrečo. V križišču Oldhamske, Bleiweisove in Kidričeve ceste v Kranju so tako obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in z udeležbo policijskega vozila. V nesreči so bili lažje poškodovani trije udeleženci, od tega dva policista iz Policijske postaje Kranj in 20-letni sopotnik v vozilu povzročitelja.

Pijan izsiljeval in trčil v policijo

Prometna nesreča se je zgodila, ko 20-letni voznik iz Seničnega pri Tržiču v semaforiziranem križišču ni vozil posebno previdno, saj je najprej izsilil prednost policijskemu vozilu, ki je pravilno in po prednostni cesti pripeljalo po Bleiweisovi cesti proti središču Kranja, potem pa je vanj še trčil. Povzročitelj, ki je tudi voznik začetnik, je bil tudi pod vplivom alkohola (0,51 mg/l).

Kazen: najmanj 1150 evrov kazni in 19 kazenskih točk

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi izsiljevanja prednosti mu bodo izdali tudi plačilni nalog v znesku 250 evrov in pripisali tri kazenske točke, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bodo zoper njega na okrajno sodišče za prekrške podali še nujni obdolžilni predlog . Za prekršek je predpisana globa v znesku najmanj 900 evrov in 16 kazenskih točk. 

Deli s prijatelji