SRHLJIVA NESREČA

FOTO: Nesrečni voznik po trčenju padel v globino in umrl

Objavljeno 18. april 2017 18.32 | Posodobljeno 18. april 2017 18.45 | Piše: STA, A. L.

Na viaduktu je obstal tovornjak, drugo tovorno vozilo je vanj trčilo brez zaviranja.

ŠENTILJ – Štajerska avtocesta je med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji zaradi prometne nesreče, v katero sta bila vpletena dva tovornjaka, še vedno zaprta za ves promet. Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Maribor Milan Šadl, je v trku na viaduktu Kresnica umrl 52-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom.

Do nesreče je med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem prišlo okoli pol sedme zjutraj. Po Šadlovih besedah je na viaduktu zaradi okvare obstal tovornjak, ki ga je vozil 52-letni slovenski državljan, za njim pa je pripeljal 33-letni slovenski tovornjakar in brez zaviranja trčil v stoječe vozilo.

Voznik tovornega vozila je padel preko betonske zaščitne ograje viadukta približno 15 do 20 metrov v globino, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. (GB Maribor)

Trčil v voznika pred tovornjakom

Kot domnevajo policisti, je verjetno drugi tovornjak z vozišča odbil priklopnik pred sabo, ki je bil sicer pravilno označen z vsemi štirimi smernimi lučmi, ta pa je trčil v voznika, ki je stal pred tovornjakom, zaradi česar je 52-letnik na kraju nesreče umrl.

Mariborski policisti še vedno opravljajo ogled kraja nesreče, tam sta tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna tožilka, zato bo več o vzrokih prometne nesreče, ki je terjala sedmo letošnjo smrtno žrtev na podravskih cestah, znano po končanem ogledu.

Štajerska avtocesta ponovno odprta

Na štajerski avtocesti so med rondojem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji odstranili posledice prometne nesreče. Cesta je ponovno odprta in normalno prevozna, tudi o zastoju na mariborski vzhodni obvoznici prometnoinformacijski center ne poroča več.

Štajerska avtocesta je bila na tem odseku od jutra zaprta zaradi prometne nesreče, v katero sta bila vpletena dva tovornjaka. Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, je v trku na viaduktu Kresnica umrl 52-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom.

Ste bili tudi vi priča prometne nesreče? Kontaktirajte nas.

Deli s prijatelji