IZMUZNIL SE JE

FOTO: Miloša (37) išče Interpol

Objavljeno 18. marec 2017 10.43 | Posodobljeno 18. marec 2017 10.50 | Piše: Š. A.

Miloš Ščekić bi moral na sodišče, a se je že pred petimi leti izmuznil policistom.

Fotografija Miloša Ščekića, objavljena na spletni strani Interpola.

KRANJ – Zaradi očitkov, da so storili kazniva dejanja, povezana s prepovedanimi drogami, so v kranjski sodni palači pričakovali tri obtožence. A prišel je le drugoobtoženi Josip Delija, pa še ta je skupaj s svojim zagovornikom, odvetnikom Andrejem Rantom, povedal, da je kazen za očitana mu kazniva dejanja že odsedel na Hrvaškem.

Tretjeobtoženega Željka Kneževića v Kranj ni bilo, a tudi zanj je bilo v sodni dvorani rečeno, da naj bi kazen že odsedel v hrvaških zaporih. Tako sodnici Andrijani Ahačič ni ostalo drugega, kot da preloži predobravnavni narok, saj bo treba zdaj v slovenščino prevesti hrvaške dokumente, ki pričajo o tem, ali sta Delija in Knežević v sosednji državi res že odslužila kazni za dejanja, ki jima jih očitajo slovenski tožilci.

Po pričakovanju pa v Kranj ni bilo prvoobtoženega Miloša Ščekića. Kje je 37-letnik, slovenski roki pravice že dlje ni znano, ga pa najdemo na Interpolovem seznamu iskanih oseb, saj ga policisti iščejo tako zaradi zadev, povezanih s preprodajo prepovedanih drog, kot tudi zaradi nedovoljenih poslov z orožjem in eksplozivnimi sredstvi.

Trojico obtoženih so na osrednje gorenjsko sodišče vabili zaradi zadev, ki segajo v več kot pet let oddaljeno preteklost. Zgodba je v medijih odjeknila maja 2012, ko so policisti po vsej državi sklenili obsežno akcijo Očistimo Slovenijo. Po njej so na Gorenjskem, kjer naj bi bilo po mnenju mož v modrem jedro kriminalne združbe, priprli 11 oseb. Enemu so takrat v Kranju odredili hišni pripor, štiri pa sta preiskovalni sodnici spustili na prostost. Omenjalo se je, da je zgolj kranjsko tožilstvo spisalo obtožnice za 26 oseb, ki so jim očitali 37 kaznivih dejanj, povezanih predvsem s trgovanjem z drogami. Tedaj pa je Miloš Ščekić, ki se je rodil v Črni gori, takrat pa menda živel nekje blizu Škofje Loke, poniknil neznano kam.

 

Deli s prijatelji