SKRIVNOSTNA SREČANJA PRI LESNINI

FOTO: Matjaž, ki je streljal na hčerko (4), partnerico spravil v bolnišnico

Objavljeno 20. marec 2017 11.49 | Posodobljeno 20. marec 2017 12.21 | Piše: Aleš Andlovič

Matjaž Ferlič pred preiskovalno sodnico ni hotel povedati, zakaj je streljal.

Za zdaj se Ferlič zagovarja z molkom. Foto: facebook

MARIBOR – Streljanje na obrobju Maribora, ki je vznemirilo prebivalce mesta pod Pohorjem in okoliških krajev, tudi po zaslišanju osumljenega 26-letnega Matjaža Ferliča pred preiskovalno sodnico ostaja zavito v tančico skrivnosti. Zakaj je mladenič streljal na avtomobil, v katerem je bila zraven njegove nekdanje izbranke in njenega novega ljubimca tudi njegova štiriletna hčerka? Mnogi, ki so mislili, da bo mladenič iz Gačnika pri Pesnici pojasnil svoj filmski nastop, so se ušteli, saj se Ferlič pred preiskovalno sodnico ni zagovarjal. Bolje rečeno: molčal je. Tako bo treba na njegova pojasnila za nepremišljena dejanja počakati na začetek sojenja.

Orožje vrgel v reko

Do takrat bo za zapahi, saj sodnici ni preostalo drugega, kot da za mladeniča odredi pripor. Razlog? Ponovitvena nevarnost. Medtem ko bo osumljeni v priporni celici, težko delo čaka tudi policiste. Ti pospešeno iščejo pištolo, s katero je Ferlič tragičnega večera pred natančno enim tednom streljal na 36-letnega Dejana Gjerkeša iz Slovenske Bistrice. Osumljeni, ki se je na prigovarjanje družinskih članov sam predal policiji, je povedal, da naj bi jo vrgel v Dravo. Gjerkeš bo policistom moral pojasniti, zakaj ni takoj po prvih izstreljenih kroglah poklical na policijsko postajo, ampak se je odločil, da 32-letno Tejo skupaj z njeno hčerko odpelje na policijsko postajo, sam pa se odpravi proti domu.

Dobri poznavalci razmer povedo, da je bilo intimno razmerje med Gjerkešem in Tejo skrivnost. A ne samo zaradi Ferliča, menda je (bil) tudi Gjerkeš v resni zvezi z drugo žensko. Teja ima v najemu enega izmed gostinskih lokalov v Miklavžu na Dravskem polju, Dejan je solastnik kavarne in gostilne v Slovenski Bistrici. Koliko časa je trajalo razmerje, ni znano, a slišati je, da se na parkirišču pred zaprtim trgovskim centrom Lesnine v Hočah naj ne bi srečala prvič. Tokrat sta imela to nesrečo, da je Teja s seboj pripeljala tudi hčerko, kar je Ferliča tako prizadelo, da se je odločil svojemu tekmecu odčitati lekcijo.

Dobri poznavalci razmer znajo povedati, da je bil Matjaž kljub mladosti zelo podjeten. Verjetno mu je bilo to položeno v zibelko, saj se je že njegov oče ukvarjal z gradbeno mehanizacijo. Ko je spoznal Tejo, se je njegovo življenje popolnoma obrnilo. Zmešala mu je glavo, zaljubil se je do ušes.

Le manjša ožganina

Tako v Mariboru in okolici ni malo upnikov, ki se čutijo ogoljufane in opeharjene zaradi Ferliča in njegove nekdanje partnerice. Slednja je bila namreč direktorica družbe Camino, d. o. o., ki se ukvarja z gradbeništvom, prevozništvom in urejanjem okolja. Podjetje je cvetelo kot že dolgo ne, čeprav je slišati, da tudi z vprašljivimi posli.

Tako naj bi Ferlič pred nekaj meseci iz Nemčije pripeljal 15 novih tovornjakov s priklopniki, vozni park podjetja pa je bil zavidanja vreden. Vrednost? Slaba dva milijona evrov. Toda podjetje tovornjakov ni plačalo, ampak jih je vzelo na lizing. A kmalu jih je prepisalo na drugo podjetje in si tako na glavo nakopalo nejevoljo upnikov in seveda veliko zanimanje varnostnih organov.

Glede na vse okoliščine bi lahko bila v ozadju streljanja tudi Ferličeva nemoč, saj ga je partnerica pred slabimi šestimi meseci vrgla iz skupnega stanovanja v Miklavžu. Je pa Ferlič osumljen tudi nasilja v družini, saj naj bi predlani in lani večkrat pretepel zunajzakonsko partnerico. Zaradi poškodb naj bi jo večkrat oskrbeli v bolnišnici.

Čeprav je Gjerkeš trdil, da napadalca ne pozna, in po bistriških kuloarjih razlagal, da je bil z dekletom v družbi v enem izmed lokalov, smo izvedeli, da je še kako dobro vedel, kdo je Ferlič. Istočasno pa je imel Bistričan neizmerno srečo, saj naj bi kar štiri krogle zadele Gjerkeševega audija A6, a ga nobena ni resneje ranila. Ena izmed krogel je celo prebila prtljažni del audija, naslonjalo zadnjega ter sprednjega levega sedeža. Krogla, ki se je ustavila tik pred ledvenim delom Dejana Gjerkeša oziroma kavbojkah, ga ni huje ranila, nad ritnico ima le manjšo ožganino. 

Deli s prijatelji