NAPAČNA SMER

FOTO: Kaos na avtocesti: ženska v ograjo, pijan moški pa v policistko

Objavljeno 03. november 2015 20.15 | Posodobljeno 03. november 2015 20.20 | Piše: Mo. S.

Obema so odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njiju vodijo postopek.

MOSTE – Popoldne sta se na gorenjski avtocesti zgodili dve nesreči, ki sta cesto za nekaj časa popolnoma zaprli.image Poškodovali sta se voznica osebnega avtomobila in policistka.

Prometno nesrečo v smeri proti Karavankam je povzročil voznik avtomobila, ki je od Lipc proti Ljubljani vozil v napačno smer, so sporočili gorenjski policisti. V nesreči se je poškodovala voznica, ki se je izogibala čelnemu trčenju s tem voznikom in je zato silovito trčila v odbojno ograjo, ki ločuje smerni vozišči.

Vzrok za drugo nesrečo, ki se je praktično na istem mestu zgodila v smeri Ljubljane, pa je bila neprilagojena hitrost vožnje voznika, ki je med umirjanjem prometa in opozarjanjem na oviro na cesti trčil v službeno policijsko vozilo z modrimi lučmi. V tej nesreči se je poškodovala policistka.

Eden pijan, oba po novem brez vozniškega

Voznik, ki je vozil v napačno smer, ni bil pod vplivom alkohola, ustavili pa so ga šele prometni policisti pri priključku za Lesce. Povzročitelj druge nesreče pa je imel v litru izdihanega zraka 0,49 mg alkohola. Obema so odvzeli vozniški dovoljenji in zoper njiju vodijo postopek.

Deli s prijatelji