PREISKAVA

FOTO: Janša: Strežnika kriminalistom ne bomo izročili

Objavljeno 15. december 2015 10.08 | Posodobljeno 15. december 2015 12.04 | Piše: T. L., A. K., K. K.

Neuradno zaradi Širclja in DUTB. Zasegli naj bi strežnik stranke. Gibanje okoli poslopja je omejeno. Dogodek spremljamo v živo.

Andrej Šircelj, SDS.

LJUBLJANA – Policisti so zjutraj vstopili na sedež SDS in v DZ, po neuradnih informacijah zaradi Andreja Širclja in DUTB. Poskušali naj bi zaseči strežnik stranke, na katerem je shranjena pošta in dokumenti.

Na sedežu SDS je predsednik stranke Janez Janša povedal, da so kriminalisti ne le v DZ in na sedežu stranke, ampak tudi na osebnem naslovu Andreja Širclja. tam se je sicer preiskava že zaključila in nekaj minut po pol enajsti uri je Šircelj že prišel na sedež stranke. V stranki SDS zdaj čakajo na odvetnike, strežnika stranke pa, kot je poudaril janša, kriminalistom ne bodo predali. 

Kot nas je opozoril vir, Andrej Šircelj sploh nima poslovnih prostorov na Trstenjakovi, zato je obisk policije na sedežu stranke nenavaden. Šircelj ima pisarno v DZ kot predsednik komisije za nadzor javnih financ. Vir tudi opozarja, da je na strežniku, ki ga želi zaseči policija, shranjena e-pošta nekaj deset tisoč članov stranke, med njimi tudi občutljive, povsem zasebne korespondence.

Naš reporter na prizorišču javlja, da je gibanje v poslopju omejeno, na sedež stranke pa ne spuščajo nikogar. Po naših informacijah naj bi bila v notranjosti dva kriminalista, ki smo ju fotografirali, ko sta bila na balkonu. 

imageEkskluzivno: razkrivamo papirje, na podlagi katerih je policija vdrla na sedež SDS

Za ogled odredbe o preiskavi kliknite tukajimage

Viri: Preiskava je krinka

Naši viri še trdijo, da je preiskava zgolj krinka, da pridejo do strežnika in celotne elektronske komunikacije največje opozicijske stranke. Odredbo za preiskavo je podpisala sodnica Deša Cener, ki je državnozborski preiskovalni komisiji zavrnila vpogled v sporne kreditne mape, hkrati pa kriminalizira DUTB in SDS. 

Takoj, ko je odjeknila informacija o preiskavi, so se oglasili iz stranke SDS. Na twitterju so zapisali, da želi na podlagi bizarnega izgovora NPU »po nalogu zloglasne sodnice Deše Cener zaseči server SDS«. In da bo Miro Cerar presegel Belorusa Aleksandra Lukašenka.

Obstaja vrsta naključij, ki sovpadajo in dajejo slutiti, da gre za politični projekt SMC.
- Tanko o policijski preiskavi

Policija: Prostost ni bila odvzeta nikomur

Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostjo pri GPU, pa je sporočil, da so današnje aktivnosti nadaljevanje operativnih aktivnosti, ki jih je Nacionalni preiskovalni urad izvajal že oktobra 2015. Predkazenski postopek poteka zoper več oseb, ki naj bi storili kaznivo dejanje pri vodenju gospodarske dejavnosti zato, da bi drugemu pridobili premoženjsko korist oziroma povzročili premoženjsko škodo, pri čemer so naklepoma zlorabili svoj položaj in dano zaupanje glede razpolaganja s tujim premoženjem.

Potrdil je, da preiskovalci NPU danes pri eni od osumljenih oseb opravljajo tri hišne preiskave na različnih naslovih na območju Ljubljane z namenom utemeljevanja suma kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Ena preiskava poteka v prostorih enega od državnih organov. V današnjem postopku ni nikomur odvzeta prostost, ker za to ni podanih zakonskih pogojev.

Objavljamo odziv SDS-a na twitterju

 

 

Deli s prijatelji