IZBRUHNIL JE POŽAR

FOTO: Iz bloka ponoči evakuirali 30 ljudi

Objavljeno 15. april 2017 20.00 | Posodobljeno 15. april 2017 20.12 | Piše: Špela Ankele

Goreti je začelo v praznem stanovanju, ranjenih ni bilo, nastala je materialna škoda.

KRANJ – Pred dnevi je nekaj pred 23. uro zagorelo v večstanovanjskem objektu v Gubčevi ulici. V kranjsko blokovsko naselje Planina I se je odpravilo devet poklicnih gasilcev, ki jih je vodil Primož Šifrer. Požar, ki je izbruhnil v kuhinji praznega stanovanja, so zelo hitro ukrotili, nekoliko več časa sta jim vzela razkopavanje pogorišča in prezračevanje hodnika bloka. Gasilci so s pomočjo policistov iz poslopja evakuirali 30 ljudi, po kakih dveh urah pa so se lahko vrnili v stanovanja. V ognju, ki je po ugotovitvah policistov izbruhnil pri hladilni napravi, je nastala materialna škoda. Ranjenih ni bilo.

Ob požaru je poveljnik kranjskih poklicnih gasilcev Andraž Šifrer opozoril stanovalce blokovskih naselij, naj ne parkirajo na intervencijskih poteh, kajti z manevriranjem med napačno parkiranimi avtomobili gasilci izgubljajo dragocen čas. Dodal je še: »Tisti, ki opazijo požar, naj o tem obvestijo 112. Tokrat smo prejeli samo en klic na pomoč, čeprav se je pozneje pokazalo, da so požar opazili tudi drugi ljudje, ki so bili tačas v okolici bloka.« Hkrati je poveljnik kranjske gasilske ekipe svetoval stanovalcem v blokih, naj ne hodijo opazovat dela gasilcev na zadimljen hodnik, saj s tem tvegajo zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Tokrat so ravno zaradi tega, ker so bili prebivalci na hodniku, po katerem se je širil dim, evakuirali celotno poslopje.

Kot so včeraj povedali sosedje v Gubčevi ulici, je minulo noč evakuacija potekala mirno. »Gasilci so razbili vrata, kajti v stanovanju ni bilo nikogar. Takrat je zelo zaropotalo in kar malo smo se ustrašili, saj sprva nismo vedeli, kaj se dogaja. A hitro smo izvedeli, da gori, nato pa so policisti že začeli trkati na vrata in sporočati, naj se umaknemo iz stanovanj. Nobene panike ni bilo čutiti. Kako uro, dve smo bili pred blokom, nato smo se lahko vrnili,« je povedal eden od sosedov.

Prebivalka, ki živi v višjih nadstropjih, je dodala: »Ko sem odhajala, sem zaklenila. S seboj nisem vzela prav ničesar, le vnukinja je ob odhodu iz stanovanja vzela nahrbtnik s knjigami.« Kranjčanka, ki živi v neposredni bližini pogorele garsonjere, je minulo noč opisala z besedami: »Okoli enajstih sem že spala. Zbudil me je hrup, ki je prišel s hodnika, kajti gasilci so vdrli v prazno stanovanje. Ko sem šla pogledat, kaj se dogaja, so mi gasilci rekli, naj zaprem vrata. Imela sem dovolj časa, da se preoblečem iz pižame. Malo pozneje so rekli, naj gremo ven, zato sem s seboj vzela le torbico in šla pred blok.« 

Deli s prijatelji