VOZNIK V NAPAČNO SMER

FOTO: Hudo trčenje zaprlo gorenjsko avtocesto

Objavljeno 03. november 2015 18.48 | Posodobljeno 03. november 2015 19.04 | Piše: B. F., Mo. S.

V nesreči so bila udeležena najmanj tri vozila, eno je obstalo na strehi.

Posledice nesreče.

LESCE – Na gorenjski avtocesti se je zgodila huda nesreča,image ki je avtocesto za nekaj časa zaprla kar v obe smeri. Najprej smo poročali o vožnji voznika v napačno smer, nato pa je na istem odseku še počilo in zdi se, da sta dogodka povezana, čeprav uradnih informacij o tem (še) nimamo. Policija si kraj dogodka namreč še ogleduje, po prvih podatkih pa se nobeden od udeležencev ni težje poškodoval.

Najmanj tri vozila

Kot poroča naš novinar na terenu, so bila v nesreči udeležena najmanj tri vozila, od katerih je eno obstalo na strehi. Reševalcev okoli 17.30 na kraju ni bilo videti, so bila pa tam štiri policijska vozila in najmanj štiri gasilska vozila PGE Jesenice. Delavci Darsa poškodovano ograjo že odstranjujejo.

Pozor na cesti

Gorenjski krak avtoceste med Lescami in izvozom Lipce pri Jesenicah je v smeri sever popolnoma zaprt, v nasprotni smeri proti Ljubljani pa promet poteka zelo počasi, le po enem voznem pasu. Tako je regionalna cesta Lesce–Vrba–Žirovnica–Jesenice močno obremenjena, zato bodite še posebej previdni. Voznikom svetujemo, naj avtocesto zapustijo pri Lescah in ne pri Radovljici, torej en odcep prej, in sicer zaradi večje pretočnosti dvojnega krožišča pri Lescah.

Ob tem naj velja svarilo tudi za tiste, ki bi šli po lokalni cesti iz Vrbe mimo golfišča v smeri Bleda. Tam je namreč nezavarovan železniški prehod, ki je podnevi sicer zelo pregleden, ponoči pa je prečkanje dokaj tvegano.

Kdaj bo avtocesta odprta, je zelo težko napovedati, saj so trenutno še vsa vozila tam, kjer so po trčenju obstala, na kraju pa je tudi le eno vozilo vlečne službe, poroča naš novinar s terena.

Imate tudi vi kakšne informacije s terena? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji