PRIČEVANJE

FOTO: »Fanta je vrglo daleč na levo in mu strlo čelado na kose«

Objavljeno 30. marec 2017 15.08 | Posodobljeno 30. marec 2017 15.09 | Piše: J. J., Mo. S.

Taksist Hasib Šišič je naletel na prizorišče tragične prometne nesreče.

Taksist Hasib Šišič.

LJUBLJANA – »Stal sem v križišču in čakal, da zavijem levo na Toplarniško, ko so zacvilile gume.« Tako nam je povedal taksist Hasib Šišič, ki je v sredo okoli 14. ure naletel na silovito trčenje, v katerem sta umrla mlada Barbara in Mihaimage.

Dekle je bilo mirno, reševalca v šoku

»Prelep dan je. Napotil sem se na malico, stal sem pri semaforju. V trenutku je močno zacvililo, nato pa štiri metre naprej močno počilo,« je pripovedoval vidno pretreseni Šišič, ki je za trenutek onemel, nato pa skočil iz avtomobila, da bi pomagal. »Fanta je vrglo daleč na levo in mu strlo čelado na kose. Dekle je obležalo malo bliže meni. Stekel sem k njej, njega sem videl, da se je gibal, ona pa je bila povsem mirna. Bal sem se, da ne bo dobro,« je povedal.

Pritekla sta reševalca iz avtomobila. »Reševalci vidijo marsikaj, o čemer se nam niti ne sanja, a bila sta v šoku. Stekla sta do fanta in ga hitela oživljati. Sam sem bil pri dekletu, ki je mirno ležalo, imela je čelado, a bila je kri.« Pritekli so mimoidoči in poskušali pomagati. V osebnem avtomobilu se je pripeljal zdravnik in pomagal oživljati Miha, ki je še kazal znake življenja. »Videl sem, da se je še gibal.« Miha je poskušal živeti, saj je le nekaj metrov od njega ležala njegova prijateljica.

A vse je bilo zaman, 24-letnica in 29-letnik sta umrla na kraju samem. Policija je za zdaj razkrila image, da je voznik reševalnega vozila pri zeleni luči na semaforju zapeljal v križišče in zavil levo, pri tem pa zaprl pot vozniku na hondi, ki je s potnico pripeljal po levem prometnem pasu za vožnjo naravnost.

Preberite še: Zadnji Barbarin zapis: kot da bi vedela, da bo čez nekaj ur umrla

Po tragični nesreči reševalca v šoku, nudijo jima pomoč

Deli s prijatelji