KRVAV VIKEND

FOTO: Bodibilder Sašo obležal v mlaki krvi

Objavljeno 02. oktober 2017 08.40 | Posodobljeno 02. oktober 2017 08.42 | Piše: Milan Glavonjić

Enega najuspešnejših bodibilderjev pri nas naj bi napadel povratnik iz zapora.

Sašo Petek. FOTO: Milan Glavonjić

KOČEVJE –  »S košaro, kot veleva gobarska zakonodaja, sem malo po osmi zjutraj zavil po okrepčilo in v bifeju, ki je lučaj od gostilne, znane po dobri hrani in elitni družbi, izvedel, da je tam ponoči tekla kri,« je povedal Miran, ki je ob slovesu od znancev odrinil proti Knežji Lipi. Preden je sedel v avto, je prizadeto dodal:» Moj bog, kako velika mlakuža krvi je bila na asfaltu.«

Sončno jutro je na klop v mestu ob Rinži zvabilo tudi tamkajšnje kralje ulice. Trije so okoli desete, ko sta mimo proti župnijski cerkvi k nedeljski maši hitela zakonca, čakali sotrpine in na glas premlevali nočne dogodke. »Saša sta dva v Ostermanovi gostilni napadla, eden od njiju je izvlekel rezilo in ga zabodel. Groza!« se eden od njih z otožnim nasmehom ozre proti pajdašu.

»Pojdi pogledat, kri je razlita na vhodu na gostilniški vrt, veliki madeži so se vpili v asfalt na parkirišču.«

Pred gostilno

In res. Sledi obračuna v oči zbodejo že od daleč. Občinske površine, ki se držijo roba omenjenega gostišča, so še zijale prazne, tam namreč ni bilo parkiranih avtomobilov. Nadvse prijazen gospodar Alen je z ožjimi družinski člani zlagal vrtne garniture, kot je dejal, ne zaradi madeža, ki je zbudil Kočevje, ampak ker je najemnik gostišča v soboto sklenil najemniško pogodbo.

Leta 2014 je kandidiral na občinski listi Moja Kočevska, ob koncu lanskega leta pa je kot nadomestni član stopil v lokalno politiko.

»Kaj naj rečem kot to, da me je prizadelo nočno dogajanje, za katero sem sicer izvedel danes zjutraj ob prihodu v prostore. Tudi z najemnikom še nisem govoril, a sem slišal, da naj bi bil napaden fant iz okolice Kočevja, kdo pa naj bi se nanj spravil, ne vem, tako kot tudi ozadja ne. Prav tako se omenjena družba po mojih informacijah doslej še ni zbirala v gostilni. Po teh madežih lahko sklepam, da so pesti pele zunaj, in ne v gostilni. A kot že rečeno bo treba podrobnosti še preveriti,« je razlagal Alen.

Uro pred poldnevom, ko se je sredi Kočevja izvedelo za še en dogodek iz tamkajšnje črne kronike, je skupina mladcev, očitno so poznali napadenega, ob 16-letnem obratovanju gostilne brez zaznamka dejala: »Rock'n'roll je mrtev, zašitkali so ga!«

Povratnik iz zapora

Le malo pozneje na drugemu naslovu izvemo, da so ponoči z reševalnim avtomobilom ZD Kočevje na zdravljenje v ljubljanski klinični center odpeljali 34-letnega Saša Petka iz Gorenj pri Kočevju. V gostišču ali pred njim naj bi se nanj, domnevno zaradi »neporavnanih računov«, spravila dvojica, eden od njiju, 24-letni M. B., menda povratnik iz zapora, pa naj bi po prepiru potegnil nož in ga zabodel. Sašo je ne le v Kočevju, ampak tudi daleč naokrog znan kot eden najuspešnejših slovenskih bodibilderjev. V obdobju 2005–2102 je na številnih mednarodnih tekmovanjih segel po visokih uvrstitvah. Med drugim je bil državni, evropski in svetovni prvak. Leta 2014 je kandidiral na občinski listi Moja Kočevska, ob koncu lanskega leta pa je kot nadomestni član stopil v lokalno politiko. Diplomirani inženir tehnologije prometa je takrat dejal, da se bo najbolj zavzemal za šport in njegov razmah na Kočevskem. Sobotni dogodek ga bo v prizadevanju nekoliko ustavil, a verjetno se bo kmalu vrnil med prijatelje in v občinsko politiko.
 

Deli s prijatelji