OČE TREH OTROK

FOTO: Amadej (25) streljal na svojo novo punco Sašo

Objavljeno 21. marec 2017 14.46 | Posodobljeno 21. marec 2017 14.53 | Piše: Tanja Jakše Gazvoda

Na Sašo Šarkezi naj bi v Žabjaku po naših podatkih streljal Amadej Kovačič.

NOVO MESTO – Včeraj nekaj pred dvanajsto uro se je v novomeškem romskem naselju Brezje oziroma Žabjak zgodil strelski obračun. Po naših podatkih naj bi mlajši Rom, neuradno gre za 25-letnega Amadeja Kovačiča, ki je sicer oče treh otrok, streljal na svojo novo partnerico Sašo Šarkezi. Sprva naj bi se sprla, zaradi groženj in fizičnega napada je ona zbežala, on pa je streljal za njo. Hudo ranjeno, po prvih podatkih naj bi bila dvakrat ustreljena v hrbet in nogo, so odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer so poskrbeli za najnujnejšo oskrbo, od tam pa so jo odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti so, kot so nam potrdili na Policijski upravi Novo mesto, domnevnega strelca prijeli. Zadevo možje v modrem še preiskujejo.

Kot nam je potrdil Bruno Brajdič, romski svetnik iz Grosuplja, je bila poškodovana njegova nečakinja Saša Šarkezi, njeno stanje je resno. Saša je, kot je povedal, sicer živela v Grosuplju in naj bi bežala od svojega fanta Amadeja Kovačiča, ki ima iz prejšnje zveze tri otroke, stare leto in pol ter sedem in devet let, bil pa je že kaznovan. In na svojem profilu na facebooku se fotografskemu objektivu ponosno nastavlja s kalašnikovko v roki!

Zanimivo, da se je strelski obračun zgodil pri baraki Matije Brajdiča v Žabjaku, ki je znan iz heroinske afere, ko so policisti na pokopališču v Prečni v grobu odkrili skrivališče z drogo. Za prekupčevanje z drogo so bili sprva osumljeni štirje, a je na sodišču na predobravnavnem naroku krivdo priznal le Matija Brajdič in prevzel kazen petih let zapora. Ker je v sorodu s preostalimi osumljenimi, mu ni bilo treba pričati proti njim, drugih trdnih obremenilnih dokazov, ki bi z gotovostjo govorili o njihovi vpletenosti, pa ni bilo, čeprav so na posodah v grobu našli prstne odtise vpletenih. Odtisi so lahko tam ostali tudi zaradi uporabe posode v kuhinji, in tako je preostala trojica sodišče zapustila zadovoljna, z oprostilno sodbo.

Ob tem se postavlja vprašanje, kaj sta Kovačič in Šarkezijeva počela pri omenjeni baraki, a to bo pokazala preiskava. Smo pa o omenjenih dveh, o Saši in Amadeju, ki ga kličejo tudi Emil, na straneh naše kronike že poročali, ko naj bi v novomeškem Tušu ukradla telefon v paketu Free2go. Oba sta očitke v zagovoru zavrnila, češ da sta telefon resda dala v košarico, kar so posnele tudi nadzorne kamere, a sta ga, ko sta se umaknila za druge police v trgovini, tam odložila, saj sta se premislila glede nakupa. 

Deli s prijatelji