NESREČE

FOTO: Alkohol in pes povzročila nesreči

Objavljeno 15. april 2017 17.00 | Posodobljeno 15. april 2017 17.00 | Piše: O. B., B. K. P.

Konec tedna v Pomurju zelo malo nesreč, drugače pa je bilo na cestah drugod po državi.

V nesreči na dolenjski avtocesti sta se ranila dva udeleženca. Foto PGD Stična

MURSKA SOBOTA – Čeprav minuli konec tedna v Pomurju ni bilo veliko prometnih nesreč, sobota je minila celo brez njih, sta dva občana kljub temu staknila telesne poškodbe. V Kramarovcih je pred kolesarko, ki je vozila po klancu navzdol, nenadoma skočil pes, ženska je močno zavirala, pri tem pa padla in se ranila. V Borecih je v nedeljo mopedist v križišču izsili prednost pred voznico osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljala po prednostni cesti. Po trčenju je mopedist, ki je bil pod vplivom alkohola, padel in se ranil.

Drugod po državi pa nedelja ni minila tako zelo mirno. V Ljubljani sta na Zadobrovški cesti trčila avtomobila, eden je po nesreči odpeljal naprej, drugi pa se je prevrnil na streho. Še pred prihodom gasilcev in reševalcev je voznik, ki se je v dogodku ranil, sam zlezel iz prevrnjenega avtomobila, na kolesa pa so ga postavili gasilci. Ranjenca so odpeljali v ljubljanski klinični center. Okrog 13. ure se je nesreča zgodila v predoru Kastelec, kjer je voznik avtomobila trčil v vozilo, ki je zaradi okvare ostalo na voznem pasu. Ena udeleženka se je ranila, odpeljali so jo v izolsko bolnišnico. Osebna avtomobila sta trčila na Loški cesti v Žireh. Dva človeka sta se ranila, do prihoda reševalcev so ju oskrbeli gasilci PGD Škofja Loka in Dobračeva, ki so kraj nesreče zavarovali, na avtomobilih odklopili akumulatorja in cesto očistili.

Nenavadna nesreča se je okrog 18.30 zgodila v občini Miren-Kostanjevica. Voznik štirikolesnika, ki je prevažal sopotnico, je zapeljal s ceste in obstal v drevesu, oba sta se ranila. Ponesrečenca, sicer tuja državljana, so reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico, štirikolesnik pa so na cesto izvlekli gasilci in ga odpeljali na parkirišče. Dva človeka sta se hudo ranila v nesreči, ki se je zgodila na dolenjski avtocesti, in sicer na višnjegorskem klancu. Voznik je nenadoma izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal v obcestni jarek. Prevrnil pa se je tudi avto, ki je vozniku ušel izpod nadzora v Famljah. Voznik jo je k sreči odnesel brez hujših posledic in je zdravniško pomoč pozneje poiskal sam. 

Deli s prijatelji