KRVAV DRUŽINSKI OBRAČUN

FOTO: Aljaž (26) s sekiro večkrat udaril očeta Franca

Objavljeno 10. april 2017 13.40 | Posodobljeno 10. april 2017 13.40 | Piše: O. B.

Franc in Aljaž sta se sprla, nakar je 26-letnik pograbil nož in napadel 54-letnega očeta.

Za incident v ljutomerski občini je bil kriv alkohol. Foto: Oste Bakal

LJUTOMER – V soboto se je v kraju Šalinci, kjer živi okrog 180 ljudi, v občini Ljutomer zgodil nedokončan uboj. Ob 18.30 je ranjeni občan poklical OKC Policijske uprave Murska Sobota in povedal, da ga je zabodel sin in da krvavi. »Policisti in kriminalisti so z zbiranjem obvestil na kraju dogodka ugotovili, da je 26-letni sin med prepirom v kuhinji z nožem dvakrat zabodel 54-letnega očeta. Po dogodku sta oba odšla na dvorišče, tam sta se pretepala in ga je sin še večkrat udaril s sekiro. Oškodovanca so odpeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota, po prvih podatkih naj ne bi bil v smrtni nevarnosti. Osumljenec je bil na kraju dogodka prijet, odvzeta mu je bila prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja priveden k preiskovalnemu sodniku,« je včeraj povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš in dodala, da policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila.

Omenjeno kaznivo dejanje se je zgodilo na domačiji Franca in Aljaža N. v Šalincih. Žrtev in napadalec, ki tam živita sama, sta si menda že večkrat skočila v lase, tako da sobotni dogodek ni bil prvi te vrste. Oče in sin se sicer ukvarjata s kmetovanjem in rejo konjev kasačev, in to precej uspešno, saj njune živali spadajo med boljše v Sloveniji. Sina naj bi motilo domnevno pogosto očetovo pijančevanje, kar je večkrat privedlo do prepirov in tudi fizičnega obračunavanja.

Poznavalci iz okolice so povedali, da bo oče najverjetneje danes že doma, ker da poškodbe menda niso bile tako hude. Ko je pred hišo čakal policiste in reševalce, naj bi še celo pozdravil soseda, ki se je pripeljal mimo. A tudi če bo Franc kmalu zapustil bolnišnico, čaka sina Aljaža mučno sojenje in najbrž tudi stroga sankcija. V 1. odstavku 115. člena KZ-1 Republike Slovenije je namreč zapisano, da je za uboj (tudi nedokončani oziroma poskus uboja) zagroženo med pet in 15 let zapora.  

Deli s prijatelji