(NE)USPEH

Filmski lov za roparji zlatarne

Objavljeno 18. julij 2011 17.56 | Posodobljeno 18. julij 2011 17.56 | Piše: A. L.

Rop so izvedli 20- in 22-letnik ter dva 21-letnika

Izplen roparjev, ki so ga policisti odkrili

ŠKOFJA LOKA – Policisti so danes pojasnili okoliščine ropa v Škofji Loki. »14. julija okoli 16. ure so se štirje storilci z območja Gorenjske z dvema voziloma pripeljali v Škofjo Loko. Vozili so parkirali na Spodnjem trgu. Mlajša storilca (20 in 21 let) sta se v vozilu preoblekla v oblačila, ki so jih prinesli s seboj za izvedbo ropa, in se peš napotila do zlatarne v središču mesta. Preden sta vstopila v zlatarno, sta se oba zamaskirala,« so dogajanje povzeli policisti.

Enega roparja so zadržali

Po vstopu sta zlatarno zaklenila, zaposlenega pa onesposobila. Eden od storilcev mu je zvezal roke in prevezal oči, drugi pa je iz vitrin pobral nakit ter ga dal v nahrbtnik. Storilca sta želela odpreti tudi blagajno, vendar je ravno takrat do zlatarne prišel občan, zaradi česar sta se storilca skrila. Medtem se je zvezanemu uslužbencu uspelo delno osvoboditi in se je pričel prerivati s storilcema, da bi ju zadržal. Eden od osumljencev je vzel nahrbtnik z ukradeno zlatnino in stekel iz zlatarne. Dogajanje sta opazila tudi mimoidoča, ki sta zaposlenemu v zlatarni priskočila na pomoč in s skupnimi močmi so zadržali storilca do prihoda policije.

S helikopterjem nad pobegle kriminalce

Pobegli osumljenec je iz zlatarne odnesel nakit, v skupni vrednosti okoli 100.000 evrov. Policisti so takoj po prejetem obvestilu pričeli intenzivno zbirati obvestila ter iskati osumljence. V iskanje se je vključil tudi policijski helikopter. Eden od osumljencev se je odpeljal v smeri Jesenic, kjer so ga malo pred 18. uro izsledili in prijeli. Druga dva pa sta se odpeljala proti Ljubljani, kjer jima je bila v večernih urah odvzeta prostost. Zasegli so jima tudi ukradeni nakit, orožje in oblačila.

Dva v priporu, dva na preprosti

Policisti so vse štiri zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa privedli k dežurni preiskovalni sodnici, ki je za mlajša, ki sta vstopila v zlatarno, odredila pripor, starejša (21- in 22-letni), ki sta čakala v avtomobilu, pa je izpustila na prostost.

Deli s prijatelji