NA ZATOŽNI KLOPI

Enotni v zanikanju krivde

Objavljeno 05. februar 2013 20.30 | Posodobljeno 05. februar 2013 20.30 | Piše: P. Š.

Za Fadila Omića izdan nalog za privod.

Preprodajalca Fadila Omića ni bilo na obravnavo. Foto: Gregor Katič

CELJE – Obtoženi Rama Shala, Boris Živković, Miladin Vuković, Drago Lučić, Dominik Ščavničar, Nedžad Zukić, Dejan Cvijanović, Mourad Derbal, Nusret Zuhrić, Samir Jahović in Alojz Hozjan so na včerajšnjem predobravnavnem naroku gladko zavrnili priznanje krivde po obtožbi, ki jim očita, da so se po manjših skupinah združevali, da bi preprodajali heroin, kokain in konopljo. Po pričakovanju je manjkal prvoobtoženi Fadil Omić, ki pa ga bodo, kot vse kaže, naši pravosodni organi še malo iskali.

Tri leta od prvega sojenja

Obsežen proces vodi sodnik Martin Jančar, ki bo Omića okoli priznanja krivde pobaral 18. marca, seveda še mu ga bodo takrat posadili na zatožno klop. Nalog za prisilni privod so že dobili. Začetek glavne obravnave zoper mednarodno mamilarsko združbo je predviden v prvi polovici aprila. Takrat bo minilo že tri leta od prvega začetka sojenja, kjer pa so bile razmere iz obravnave v obravnavo takšne, da procesa ni bilo mogoče izpeljati. Razpisanih je bilo 18 obravnav, večino so jih preklicali, kajti niti zatožna klop ni bila nikdar polno zasedena. Natanko pred dvema letoma so zoper priprte člane pisane druščine iz BiH, Alžirije, Kosova in Slovenije odpravili pripor, saj da se sojenje ne premakne z mrtve točke.

Napeljevala h krivemu pričanju

Kriminalisti so nesojene preprodajalce mamil polovili 12. maja 2009 v obsežni akciji, ki je potekala po vsej državi, saj so bili domnevnim mednarodnim hudodelcem na sledi že leto dni. Primer je v javnosti postal znan tudi po zapletu z zagovornico prvoobtoženega Omića odvetnico Maksimiljano Kincl Mlakar. Po anonimni prijavi novembra 2010 so nanjo postali pozorni, ker naj bi kronsko pričo procesa napeljevala h krivemu pričanju.

Deli s prijatelji